Glòria Amigó serà la primera regidora en la història de Mura

Glòria Amigó, regidora de Mura, per ERC.
Glòria Amigó, regidora de Mura, per ERC. | ERC
Redacció
11 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:31h

Glòria Amigó, regidora de Mura, per ERC. Foto: ERC


Aquest dissabte la Glòria Amigó, que es va presentar a la llista d'ERC, prendrà el càrrec de regidora en l'acte de constitució de l'ajuntament. Aquest fet presenta una especial transcendència ja que serà la primera regidora que mai no hagi tingut Mura.

A Mura no hi havia hagut cap dona que fos regidora i era l'únic poble del Bages que no hi ha hagut mai dones a les regidories. Als altres municipis del Bages ja fa algunes legislatures que n'hi ha.

Això, en part, es correspon a la poca presència de dones a les llistes des de la restauració de la democràcia. No va ser fins a les eleccions de l'any 1985, les terceres de la present democràcia, que hi va haver una dona candidata: Convergència i Unió va presentar la Carme Daví, si bé que com a suplent.

La primera candidata no suplent va ser la Cristina Rius a les eleccions de l'any 2007 en la llista d'Esquerra Republicana de Catalunya, però que no va resultar escollida. ERC a partir de les següents eleccions ha presentat llistes paritàries, de fet les úniques llistes amb dones. Però no ha estat fins aquestes eleccions que ha entrat per primera vegada una regidora.

S'han revisat les actes de l'ajuntament de l'època de la Segona República per si hi va haver cap regidora, gràcies al resum que ha fet el regidor Joan Bel. S'ha pogut constatar que en aquella època no hi va haver cap regidora. El que no s'ha pogut consultar per manca de dades és si durant l'etapa republicana hi va haver cap candidata.

La Glòria té 39 anys i és mare de 4 fills. Treballa a l'àrea d'Acció Social i Cultural de l'ajuntament de Badia del Vallès. I és membre actiu d'algunes entitats cíviques de Mura.