ERC i la CUP es repartiran l'alcaldia d'Artés

L'acord de govern al que han arribat els dos grups contempla que Josep Candàliga sigui alcalde els dos primers anys del mandat, i Ernest Clotet els dos anys restants

Redacció
11 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:10h
Després d'una setmana d'intenses negociacions, les assemblees locals de la CUP Artés i Esquerra Republicana d'Artés han arribat a un acord de govern per al mandat que començarà dissabte. L'acord inclou la compartició de l'alcaldia que serà per al candidat d'ERC, Josep Candàliga, els primers dos anys, i per al de la CUP, Ernest Clotet, per als altres dos. En un comunicat els grups consideren que "l'acord ha estat fruit de la predisposició al pacte, les coincidències programàtiques i de la bona entesa per part dels dos grups". 

L'acord es basa principalment en la voluntat per retornar "la política i els serveis al poble". Per això, un eix central de treball serà la participació ciutadana que serà fonamental per d'assolir uns pressupostos verdaderament participatius al llarg d'aquest mandat. El pacte també preveu l'inici de l'elaboració d'un POUM plenament participatiu, la municipalització de diferents serveis bàsics que ara estan en concessió i el compromís per pal·liar les desigualtats i lluitar contra la pobresa. L'acord també té en compte una organització municipal molt més transversal i oberta, i el repartiment de l'alcaldia -els dos primers anys per ERC i els dos últims per la CUP-.