ERC Sant Fruitós descarta donar suport al govern de GfP i PSC

Els republicans han fet públics els punts que van posar sobre la taula per arribar a un acord de govern

Redacció
11 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:04h
ERC a Sant Fruitós ha fet públic un comunicat en que explica els punts de negociació que va traslladar a Gent fent Poble per formar un govern entre les dues formacions després que els republicans descartessin pactar amb el PSC, i per la seva banda, els independents rebutgessin fer-ho amb CiU.

Arribats a aquest punt, ERC va presentar a Gent fent Poble uns punts prioritaris del seu programa amb els que no podia cedir:

- Treball conjunt i consensuat entre tots els regidors de l’equip de govern, treball en equip i coordinat de totes les regidories. No per parcel·les independents. Treball en equip i basat en la confiança mútua.
- Elaboració conjunta, entre tots els partits amb representació al consistori, de tots dels projectes que transcendeixin la legislatura. És a dir, incorporar també als partits de l’oposició en totes aquelles qüestions municipals de transcendència per al poble. 
- Rebaixa substancial, una tercera part, de la partida destinada a retribucions dels regidors. El que permetria ampliar altres partides de caràcter més social.
- Priorització de les polítiques socials, sobretot encarades a la gent que està patint més amb motiu de la crisi, als infants i a la gent gran. 
- Promoure la participació ciutadana en els pressupostos municipals, amb capacitat per decidir almenys 100.000€ de la partida d’inversions.
- Major implicació municipal i inversió en educació i joventut.
A banda d'aquests punts, també els va traslladar una proposta de repartiment de tinences d'alcaldia "en condicions d'equilibri, treball en equip i col·laboració entre partits de govern".

Finalment, Gent fent Poble s'ha decantat a pactar amb el PSC. En aquest sentit, ERC "felicita al futur equip de govern, desitjant que faci molta feina, molt ben feta pel poble, i que si aquesta és la línia, allí ens hi trobaran". Alhora que els ha comunicat que ERC serà a l'oposició de manera "constant, però constructiva i cercant treballar conjuntament pel bé de Sant Fruitós".