Gent fent Poble tria el PSC per fer govern a Sant Fruitós

Joan Carles Batanés emplaça ERC a arribar a acords tot i que, de moment, no formarà part del Govern Municipal

Redacció
10 de juny del 2015
Actualitzat a les 23:33h
Joan Carles Batanés durant la seva presentació com a cap de llista de GfP.
Joan Carles Batanés durant la seva presentació com a cap de llista de GfP. | GfP

Joan Carles Batanés durant la seva presentació com a cap de llista de GfP en les passades municipals. Foto: GfP


Després de mantenir converses amb els fins ara socis de Govern per reeditar un pacte municipal, Gent fent Poble ha arribat a un acord amb el PSC i ha descartat fer-ho,en solitari, amb ERC, tal i com proposaven els republicans. D'aquesta manera, el cap de llista de GfP, Joan Carles Batanés, continuarà sent l'alcalde de Sant Fruitós de Bages durant els propers quatre anys.

L'acord arriba després que Gent fent Poble negociés amb les dues formacions que, fins ara, han estat al govern municipal. El posicionament inicial ha estat formar govern amb els socialistes i amb els republicans –hereus de la formació Imagina't–, tot i que, en el mandat 2015-2019 no serà possible reeditar un acord tripartit, ja que, segons explica GfP, ERC prefereix mantenir-se al marge d'un govern conjunt amb el PSC. Gent fent Poble deixa oberta la porta a la formació republicana, amb qui preveu arribar a acords puntals, especialment en els temes importants per Sant Fruitós.

El nou equip es formarà amb cinc regidors de GfP i dos del PSC. L'objectiu és establir un govern estable i de progrés per a Sant Fruitós amb la intenció d'aprovar el cartipàs municipal en el termini de quinze dies i treballar en ferm des del mateix inici de legislatura.

Gent fent Poble ha donat a conèixer els detalls de l'acord als seus militants aquest dimecres en un acte de la seva agrupació.