Lídia Pujol porta el seu «Iter Luminis, Camí d'Identitat» al Coaner

Redacció
10 de juny del 2015
Actualitzat el 11 de juny a les 0:28h
Misticisme i tradició es barregen en el nou espectacle de Lídia Pujol
Misticisme i tradició es barregen en el nou espectacle de Lídia Pujol

Molta gent d'aquesta rodalia recorda l'immens espectacle de Lídia Pujol ‘La Cerimònia de la Llum', que va tenir lloc a l'església parroquial de Súria, dins les festes de Sant Sebastià el gener de 2011.

Quatre anys després, aquesta cantautora tornarà al nostre territori, amb una nova proposta també singularíssima. L'entitat Amics de Coaner portarà Lídia Pujol amb l'espectacle de petit format 'Iter Luminis, Camí d'Identitat', que resulta ser una trobada amb el patrimoni, la història, la gent, l'art, la música i la cançó, amb un fil conductor que reflexiona entorn a l'ésser humà i l'horitzó del país i del món.

Aquest concert de Coaner, forma part d'una gira que escamparà la música i el pensament de Lídia Pujol per una dotzena d'espais emblemàtics de Catalunya, amb la idea de "retrobar llocs privilegiats per a sentir, reflexionar i conèixer les nostres arrels i el nostre país".

L'espectacle té els subtítol 'Treballs i plaers d'amor' i en la divulgació s'especifica que és un encontre de 'Música i tradició al servei d'un món més just'. Entre altres indrets de la gira destaca la Seu d'Egara de Terrassa, la Torre de Vallferosa, la col·legiata de Sant Pere de Ponts, el Monestir de Sant Llorenç de Morunys i la basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona.

L'estiu passat 'Iter luminis' ja va fer una gira semblant. Enguany tindrà referències
a l'obra dels pensadors universals Teresa de Jesús i Ramon Llull, dels quals es celebren aniversaris commemoratius.

El concert tindrà lloc a la nau del Santuari de la Mare de Déu de Coaner, el proper dissabte, 13 de juny, a dos quarts de 9 del vespre. A més de Lídia Pujol, es comptarà amb la interpretació de diferents músics acompanyants i del Cor de Vallferosa. Expressament a Coaner hi intervindran també persones i formacions del Mig Cardener: la Coral Sorissons, la violoncelista Queralt Adam i l'actor Roc Esquius.

A l'acabar el concert, a l'esplanada del Santuari hi haurà un seguit de paradetes de productes artesanals de qualitat com ara olis, formatges, embotits, vins i cerveses, que permetran fer un ressopó gratuït als espectadors. Al mateix temps, en aquestes parades,
qui ho desitgi, podrà adquirir productes de proximitat allà mateix.

D'entrada es comptarà amb la presència de elaboradors com Ampans (vins i formatges); La Pirata, Guineu i Cal Dalmases (cervesa artesana); Art-Oli i Peccattum7 (olis) i Cal Gal (embotits).

L'entrada a l'espectacle té una aportació anticipada de 12 euros (que serà de 15 euros, el mateix dia del concert). Poden adquirir-se a La Cantina de Súria, o a Ca La Ramona de Valls de Torroella. La forma recomanable de desplaçament per als espectadors és en cotxes particulars, que podran aparcar-se adequadament al camp del Rector, per pujar el turonet del Santuari a peu (en cas de mobilitat reduïda, els vehicles que ho demanin podran pujar fins davant del temple).
Arxivat a