La CUP Sallent demana a CiU que no pacti amb el PSC

Els independentistes consideren que l'acord per fer un govern d'esquerres no ha estat possible per la "falta de voluntat" que ha mostrat l'única regidora socialista, Rosa Argelaguet

Redacció
09 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:56h
La CUP de Sallent, després de comprovar la "impossibilitat" de portar a terme un pacte de govern entre els partits d'esquerra, ERC, la CUP i PSC, per, segons afirmen, "falta de voluntat política de l'única regidora electe del PSC, Rosa Argelaguet", demanen a CiU "que descarti el pacte amb el PSC i que governi en minoria".

Els independentistes consideren que un govern en minoria "sempre és més obert, democràtic, transparent i participatiu", i, a més a més, "força l'equip de govern a fer pactes puntuals i dialogar amb tots els partits". Un pacte de CiU amb el PSC, seria interpretat per la CUP com que "l'alcalde, David Saldoni, busca una majoria absoluta que li permeti no dependre de cap partit de l'oposició i estalviar-se qualsevol tipus de pacte puntual".

La CUP de Sallent, com ja va fer en l'anterior legislatura, assegura que tindrà "una actitud proactiva i propositiva, oberta al diàleg i al treball conjunt en tots els projectes claus del municipi". "Però una majoria absoluta forçada, com la que s'està cercant per part de CIU, no busca el benefici per al municipi sinó la comoditat i l'autoritarisme", consideren, "on el partit més votat tindrà l'ajuda del partit menys votat per governar sense la necessitat de treballar ni pactar amb cap grup de l'oposició".