ICV lamenta la «incapacitat» d'ERC i CUP de formar govern

Els ecosocialistes assenyalen que malauradament "s'ha perdut una oportunitat d'iniciar un camí alternatiu"

Redacció
08 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:39h
Iniciativa per Catalunya Verds de Manresa lamenta que "finalment CiU segueixi, a partir del proper dissabte, governant a la ciutat i no s'hagi aprofitat l'oportunitat de canvi" i que ERC i la CUP no hagin arribat pactat un govern d'esquerres. Segons expressen els verds "entenem que després de les eleccions del passat 24 de maig hi havia l'oportunitat que els partits d'esquerres amb representació recuperessin l'hegemonia a l'Ajuntament", alhora que afegeixen que "no s'ha fet prou per sumar esforços i construir un front comú amb l'objectiu de millorar les condicions materials de vida de les persones".

ICV recorda que els pactes d'esquerres "es duran a terme en molts pobles i ciutats a partir de la voluntat de crear consens per permetre unes polítiques que cada grup potser no hagués fet en solitari però que de ben segur haguessin permès d'entrada fer fora la dreta i iniciar un canvi de rumb a la ciutat".

Els verds posen de manifest que, malgrat que CiU ha perdut vots i regidors, ERC "s'ha conformat i els ha donat suport perquè Junyent torni a ser investit alcalde" i perquè "la dreta torni a governar". A més, afegeixen que els 6 punts que s'han pactat entre les dues formacions "només tenen de gir social l'enunciat, ja que no hi ha cap exigència econòmica perquè aquest sigui possible".