Just Sociats i Núria Picas guanyen la marató dels Bastions

Victòria i rècord d'Iker Karrera a l'ultra que rebaixa en sis minuts la millor marca de la prova que tenia Ernest Ausiró | Triomf de Valerie Lafitte en categoria femenina | El manlleuenc Benet Pous guanya el trail

Núria Picas, en plena marató dels Bastions.
Núria Picas, en plena marató dels Bastions. | Lymbus
Arnau Urgell
07 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:08h

Un dels grans atractius dels Bastions –i incorporació de darrera hora- era la presència de Núria Picas a la nova 'marató' de 50 quilòmetres. La corredora manresana amb residència a Berga, malgrat la coincidència amb la Patum, ha decidit fer un 'entrenament de qualitat' en el seu retorn a la competició després de l'expedició al Nepal. Ho ha fet, com era d'esperar, sense forçar i anant de menys a més. A Fontalba (km 12), per exemple, dominava amb claredat la classificació femenina però tot just era la tretzena absoluta lluny dels primers classificats. En el tram més tècnic de la prova, amb pas pel coll del Torreneules, Coma de Vaca i el coll dels Tres Pics, ha anat avançant corredors fins a situar-se quarta absoluta. Després del descens del Puig Cerverís, a tot just deu quilòmetres de la meta, estava a tres minuts i mig del tercer classificat, el vilanoví Sergio Montes, malgrat que finalment no l'ha atrapat.

Per davant, el santfeliuenc Just Sociats ha complert els pronòstics i s'ha situat líder poc abans d'arribar a Fontalba. Pakito Pérez, l'altre favorit, no l'ha pogut seguir i en baixar del Cerverís ja el tenia a 11 minuts. Finalment, el corredor de Sant Feliu Sasserra ha creuat la línia de meta amb 5 hores, 35 minuts i 31 segons. Pérez ho ha fet amb 5:51:49 mentre que Sergio Montes ha mantingut la tercera posició amb 6:23:08, amb deu minuts de marge sobre Picas. Jèssica Vivas (7:58:00) i Laura Prat –l'únic podi ripollès de la prova amb 8:15:12- han completat els llocs d'honor femenins.
 

Més informació des de NacióMuntanya.cat