Espinosa no retira la demanda contra Manresainfo.cat tot i estar imputat

Abans de començar el judici verbal el jutge li ha mostrat la notícia del diari i la denúncia que contenia l'article i ha donat al líder de Ciutadans la possibilitat de retirar la demanda, extrem al que s'ha negat

Pere Fontanals
05 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:39h
Antonio Espinosa, entrant al jutjat aquest divendres al matí.
Antonio Espinosa, entrant al jutjat aquest divendres al matí. | Aina Font Torra

Ni el fet d'haver rebut aquest mateix dijous la interlocutòria d'imputació per un presumpte delicte de lesions, ni el fet que el propi jutge titular del jutjat de primera instància número 2 de Manresa li mostrés la denúncia que Espinosa deia que no existia instant-lo a retirar la demanda, no han frenat el líder de Ciutadans a mantenir la demanda contra Manresainfo.cat i Pere Fontanals per exercir el dret a rectificació. Antonio Espinosa s'ha presentat al jutjat acompanyat de l'altre regidor electe de Ciutadans, Andrés Rojo. Pere Fontanals s'hi ha presentat sol.

Espinosa diu que Manresainfo.cat li fa "persecució política"

Antonio Espinosa ha basat la seva argumentació en una suposada "persecució política" que fa Manresainfo.cat i Pere Fontanals, cap al partit que representa i ell mateix. En aquest sentit va dir que en la notícia en qüestió no es va recollir el seu testimoni "com hauria de ser sempre per contraposar les versions", i que era tendenciosa igual que altres articles que havia firmat el propi Fontanals referit al cas.

Fontanals recorda que Espinosa "ja està imputat per aquesta denúncia"

El el torn de defensa, Pere Fontanals ha declarat que "entenc que aquí no es jutja la meva simpatia o no cap a Ciutadans i el senyor Espinosa", però que de totes maneres "vull puntualitzar algunes afirmacions del denunciant". El responsable de Manresainfo.cat ha assegurat que "des de l'aparició de Ciutadans a Manresa, ja en precampanya, membres d'aquest partit han escrit articles d'opinió en el diari sempre que ho han demanat, i ja durant la campanya, el seu cap de llista, Antonio Espinosa, va ser entrevistat igual que la resta de candidats, en una informació pulcre, neutre, que recollia les declaracions del demandant". "Per tant, no pot dir que hi hagués persecució", ha finalitzat aquest punt.

Fontanals ha seguit defensant que "la notícia sobre la que el senyor Espinosa demana una rectificació, és la quarta des dels successos de la plaça Valladaura, i en totes i cada una d'elles, i en aquesta quarta també, es van recollir declaracions de membres de Ciutadans i, fins i tot una d'elles es va ampliar amb una declaració posterior d'Antonio Espinosa, que es va considerar d'interès per completar la notícia". "Són precisament tota la resta de mitjans de l'estat els que únicament han donat cobertura a la versió de Ciutadans, sense donar oportunitat a rèplica a l'altra part", ha conclòs. "No entenc què hem de jutjar aquí, si ahir mateix el senyor Espinosa va rebre la interlocutòria d'imputació per aquesta denúncia que pretén fer veure que no existeix.

Proves del demandant desestimades

A la part de proves, Fontanals es va limitar a aportar la denúncia que va donar origen a la notícia demandada, que el jutge va admetre. El denunciant, advertit prèviamant pel jutge que només havia d'explicar les proves sense cap més comentari, va aportar un article d'opinió signat per Fontanals 'L'autèntica casta manresana', "per demostrar la persecució"; un extracte de la notícia demandada on Manresainfo.cat afirmava que de resultes dels cops rebuts al cap amb un casc, el denunciant va haver d'anar a l'hospital que li va diagnosticar contusions, ja que això no consta a la denuncia aportada com a prova; i finalment còpies de dos comentaris de Pere Fontanals al Facebook referits al cas.

El jutge ha estimat la prova de la defensa, la denúncia interposada pel vianant contra Antonio Espinosa; i ha desestimat les quatre proves aportades per Antonio Espinosa, la primera perquè no té a veure amb el cas, la segona perquè tot i que no ho reculli la denúncia del vianant, les contusions estan recollides en el part mèdic, i els dos comentaris a Facebook de Pere Fontanals perquè s'entenen en el marc de la seva vida privada amb una difusió limitada al seu entorn.

Amb la denúncia presentada per Pere Fontanals com a única prova acceptada, i amb les dues declaracions, el jutge ha comunicat que dilluns farà pública la sentència.