El jutge imputa Espinosa, el líder de C's a Manresa, per un delicte de lesions

El jutjat d'instrucció número 6 de la capital del Bages admet a tràmit la denuncia del vianant implicat a la baralla del passat 16 de maig, i el regidor electe haurà de declarar a primers de juliol acusat d'haver "colpejat amb un casc al cap en repetides ocasions" el denunciant

Pere Fontanals
04 de juny del 2015
Actualitzat el 05 de juny a les 19:52h
Antonio Espinosa, líder de Ciutadans a Manresa.
Antonio Espinosa, líder de Ciutadans a Manresa. | Pere Fontanals

Antonio Espinosa, líder de Ciutadans a Manresa. Foto: Pere Fontanals


Antonio Espinosa, cap visible de Ciutadans a Manresa, regidor electe i Secretari d'Acció Politica de Ciutadans a nivell nacional, ha rebut aquest dijous la interlocutòria del jutjat d'instrucció número 6 de la capital del Bages informant-lo que està imputat per un presumpte delicte de lesions, com a part implicada en la baralla del passat 16 de maig a la plaça Valldaura de Manresa mentre muntava una parada informativa de la seva formació. En la mateixa interlocutòria, el jutjat l'informa que deixa sense efecte la citació prèvia que tenia per declarar com a testimoni el proper 30 de juny, i que ho haurà de fer com a denunciat el 2 de juliol.

Tal i com informavaManresainfo.cat el passat 19 de maig, la declaració feta als Mossos d'Esquadra pel vianant implicat a la baralla, a més a més d'acusar el número 9 de la llista electoral de Ciutadans, Miguel Romero, que ja havia sigut detingut pels Mossos d'Esquedra l'endemà de l'incident, va assegurar que "l'altre membre de Ciutadans, més gran i amb bigoti" va colpejar-lo al cap "amb el casc d'una moto al cap en repetides ocasions". Segons la mateixa denúncia, tot i que en un primer moment no el va reconèixer, després va comprovar que es tractava d'Antonio Espinosa, el llavors cap de llista de Ciutadans a les eleccions de Manresa. La defensa del vianant, a més a més, presentarà el testimoni de dos comerciants de la zona que ratificaran aquesta versió dels fets.

Cal recordar que la publicació d'aquesta notícia va portar a Antonio Espinosa a demandar Manresainfo.cat i Pere Fontanals al jutjat de primera instància número 2 de Manresa, per exigir el dret a rectificació. Judici verbal que, en principi, ha de celebrar-se aquest divendres a les 10 del matí.

Els relats de les denúncies creuades

El relat de la denúncia que va presentar el vianant és el que havia avançat el diari. Dos matrimonis amb els seus fills passejaven per la plaça Valldaura quan de cop i volta "van escoltar un comentari des de la carpa de Ciutadans referit a la filla d'un d'ells", que és d'origen africà. En sentir l'expressió, els dos homes es van acostar als membres de Ciutadans per recriminar-los el comentari i el diàleg va anar pujant de to fins arribar a les mans. Segons el denunciant va narrar a Mossos, "el primer en recórrer a les mans va ser Romero" i durant la baralla "l'altre membre de Ciutadans, més gran i amb bigoti (en referència a Espinosa)" va colpejar-lo al cap "amb el casc d'una moto al cap en repetides ocasions".

Per la seva part, el cap de llista de Ciutadans a Manresa, Antonio Espinosa, havia explicat poc després des fets al diari que l'agressió "es va produir per motius polítics" i es va mostrar profundament "indignat" davant de les "excuses de l'agressor".

En aquest sentit, Espinosa va afirmar que el que és "realment racista" és l'acusat "fent servir el color de la pell de la seva filla per excusar la seva agressió". A més a més, com va recordar, l'agredit, Miguel Romero, "fa dos anys que col·labora amb Creu Roja i el Banc d'Aliments" d'Igualada.