La CUP li retreu a ERC la seva «falta de lideratge»

Consideren que els republicans se senten "còmodes" amb el govern de CiU i que "tenien clar des del principi de les negociacions" que pactarien amb els nacionalistes

Membres de la CUP durant la roda de premsa d'aquest dijous.
Membres de la CUP durant la roda de premsa d'aquest dijous. | Pere Fontanals
Pere Fontanals
04 de juny del 2015
Actualitzat a les 21:53h

Membres de la CUP durant la roda de premsa d'aquest dijous. Foto: Pere Fontanals


La CUP s'ha mostrat "decebuda" per la posició que adoptat ERC en les negociacions postelectorals que es van donar per finalitzades dimecres amb l'anunci d'acord entre els republicans i CiU per donar l'alcaldia a Valentí Junyent per als propers quatre anys "a canvi de res, sense tenir garanties de poder fer un gir social". Els representants del partit de l'esquerra independentista els ha quedat la sensació que ERC "tenia clar des del principi de les negociacions" que pactarien amb CiU.

El portaveu de la CUP Jordi Masdeu entén que "ERC se sent còmode amb el model de CiU" i "ens haguessin dit que no a un govern d'esquerres tant si els haguéssim presentat 23 punts com si només 10", ja que "en cap moment no van fer la mínima impressió de voler-los negociar". En aquest punt, els representants de la CUP han lamentat que ERC interpretés que els 16 punts que havien presentat eren "innegociables". "Era un document de mínims, però això no volia dir que no es pogués parlar", han assegurat. "Però a més a més -ha seguit Masdeu- qualsevol persona que es digui d'esquerres els pot admetre amb comoditat", i ha afegit per reforçar la seva afirmació que "estic segur que fins i tot el PSC els hagués acceptat".

El portaveu independentista ha recordat que "malgrat que ERC era el partit d'esquerres més votat, només el PSC i la CUP hem presentat propostes per negociar", quan en aquests casos "és el partit més votat el que ha de portar la iniciativa". El portaveu independentista ha estat contundent al recriminar a ERC falta de lideratge. "S'han passat la campanya criticant la falta de lideratge de CiU, i quan ells han pogut liderar, no ho han fet", i fins i tot els ha recordat que per a la investidura de Junyent, "haurien pogut votar en blanc", sense que això fes perillar el bastó de batlle.

La CUP considera que en la propera legislatura els tocarà liderar l'oposició. "De fet, ja és el que ens va tocar fer el darrer mandat", han recordat.