El projecte «L'Hort de l'Avi» compleix vint anys i té llista d'espera

El programa permet que una dotzena de persones grans cultivin, per a consum propi, part de l'horta de la Casa de la Culla de Manresa

per Redacció, Manresa | 4 de juny de 2015 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"L'Hort de l'Avi" és una activitat que es desenvolupa des de fa vint anys a  l'horta de la Casa de la Culla de Manresa. El projecte permet que una dotzena de persones grans cultivin, durant un mínim de 5 anys i per al seu ús particular, una parcel·la de l'horta de La Culla, amb el suport i coordinació de dos tècnics del Camp d'Aprenentatge del Bages del Consell Comarcal del Bages.

Al mateix temps els alumnes que participen a l'activitat "L'hort i els fruiters", que ofereix el Camp d'Aprenentatge, poden veure l'horta la seva evolució i els productes que sovint només veuen a la botiga o al mercat. L'activitat la porten a terme educadors del Camp amb el suport de les persones grans del projecte de "L'Hort de l'Avi".


Els hortolans de "L'Hort de l'Avi" tenen entre 58 i 82  anys i són, principalment, veïns de la Balconada i de la Font dels Capellans. Per gaudir de l'ús de la parcel·la cada hortolà ha de complir un reglament de règim intern i abonar el preu públic establert, que per a l'any 2015 ha estat de 50 euros. 

El projecte, que té continuïtat des de fa dues dècades, continua despertant l'interès de la ciutadania. Aquest any hi ha dues persones en llista d'espera. Per tal de donar-los entrada, si no hi ha cap baixa voluntària, els dos hortolans amb més antiguitat deixaran el projecte perquè ja han complert els 5 anys de permanència.

 

Participació