BCM ofereix classes de ballet, jazz i dansa contemporània a l'estiu

Els monogràfics de Ballet Clàssic Manresa dónen la possibilitat de millorar la tècnica en ballet i dansa amb ballarins professionals

Redacció
02 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:16h
Ballet Clàssic Manresa (BCM) organitza monogràfics de perfeccionament tècnic de ballet clàssic, dansa-jazz i dansa contemporània, durant el mes de juliol. La proposta per a l'estiu del 2015 inclou un curs de ballet de nivell mig-avançat, un de dansa-jazz de nivell d'iniciació-mig i un altre d'introducció a la dansa contemporània.

Ballet i dansa-jazz
El monogràfic de ballet clàssic es durà a terme durant dues setmanes, del 29 de juny al 10 de juliol, els dilluns, dimecres i divendres, de set de la tarda a deu del vespre. Inclourà treball en tècnica , puntes i estudi d'una variació solista de repertori. 

Els alumnes que s'hi vulguin apuntar han de tenir una base  de formació en ballet per . Les classes aniran a càrrec de Raquel Pérez Pladellorens, graduada en dansa clàssica per la Royal Academy of Dance de Londres, amb formació de perfeccionament a l'Acadèmia Nacional de Ballet Alicia Alonso de Cuba i ballarina professional del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, del 2005 al 2012.

D'altra banda, el curs de jazz inclou un treball sobre tècnica, preparació física i estil d'aquesta modalitat de dansa. Els continguts del monogràfic s'articularan al voltant del muntatge d'una coreografia. S'adreça a ballarins, actors de teatre musical i, en general, a persones amb coneixements bàsics d'aquesta disciplina que vulguin millorar-ne el domini. Es farà els dimarts i dijous, de vuit a deu del vespre i s'allargarà des del 5 fins al 15 de juliol. Cal ser major de 13 anys per participar-hi.

Dansa contemporània, la novetat
L'oferta d'estiu de BCM inclou també un monogràfic de dansa contemporània, amb dos grups, un per a joves de 12 a 15 anys i un altre per a persones a partir de 16. Es farà els dimecres i divendres, del 5 al 16 de juliol i anirà a càrrec de Dava, ballarina professional formada a escoles de Barcelona, Londres i Los Angeles.

L'objectiu del monogràfic de dansa contemporània és desvetllar i prendre consciència del propi cos a partir de la fluïdesa dels moviments, l'escolta de la respiració, el pes corporal i el seu desplaçament, la relaxació i la tensió dels músculs, la suspensió, l'extensió i la flexió de les extremitats. Es tracta d'utilitzar i donar expressió a les diferents qualitats del moviment i les energies que es poden utilitzar en la dansa.

Inscripcions obertes
Les inscripcions per als monogràfics de tècnica en ballet, dansa-jazz i dansa contemporània estan obertes i es poden fer personalment, a la secretaria de l'escola (carrer del Bruc, 14 de Manresa), o bé per telèfon al 93.164.71.10. També es pot demanar més informació per correu-e a l'adreça: info.mtm.bcm@gmail.com.