Els espartans del Crossfit triomfen a Madrid

Aina Font Torra
01 de juny del 2015
Actualitzat el 02 de juny a les 2:11h
L'equip espartà del Crossfit celebrant la seva victòria tan col·lectiva com personal.
L'equip espartà del Crossfit celebrant la seva victòria tan col·lectiva com personal.

Els únics corredors catalans que es van atrevir a desafiar els quilòmetres i els obstacles de l'Spartan Race que es va fer a Madrid el passat cap de setmana van ser els del Crossfit Manresa. Un total de quinze esportistes –tots nois, exceptuant el cas de l'Ari, l'única noia– van traslladar-se a la capital d'Espanya divendres a la tarda, amb una furgoneta i un cotxe. Tots, lluint una mateixa samarreta i sota el lideratge de Jonatan Cañada –l'ambaixador de l'Spartan Race a Catalunya– portaven mesos entrenant al gimnàs del polígon industrial de Sant Isidre per enfrontar-se a aquest primer repte, del qual en van sortir entusiasmats i molt motivats.

Va ser dissabte, a un quart d'una del migdia, quan els manresans van començar la seva primera Spartan de l'any. Al llarg d'un recorregut de 13 quilòmetres i més de vint obstacles, els intrèpids corredors van haver de pujar murs de més de dos metres, fer punteria amb javelina, carregar pesos metre corrien, arrossegar-se pel terra i rebolcar-se entre el fang, entre moltes altres proves de resistència, força, equilibri i habilitat. 

Tots –ja fos en solitari o fent pinya amb més membres de l'equip–, van aconseguir superar el repte satisfactòriament. "Hi ha hagut lesions i ferides de guerra però hem aconseguit el nostre objectiu", "una experiència espectacular amb gent increïble", "junts ho aconseguirem tot" o "no som un equip, som una família" són alguns dels comentaris que es poden llegir als facebooks de les persones que hi van participar. 

Aconseguir la Trifecta
L'objectiu d'aquest grup de quinze corredors espartans és assolir la Trifecta. Però... què és la Trifecta? A cada Spartan Race, es pot competir amb tres modalitats diferents: la Sprint, la Super i la Beast. Cada una té un color diferent. La primera –vermella– consisteix en córrer cinc quilòmetres i superar un total de quinze obstacles; en la segona –blava– els quilòmetres per córrer són 13 i els obstacles a superar ascendeixen a vint. En el cas de la modalitat Beast –verda– s'han de recórrer vint quilòmetres i superar vint-i-cinc obstacles. Si en un any s'aconsegueix assolir aquestes tres modalitats, s'assoleix la Trifecta, que és una medalla que té els tres colors de cada modalitat.

Aquest cap de setmana els espartans manresans s'han posat a la butxaca la Super. Els hi queda, doncs, dur a terme la Sprint i la més complicada, la Beast.

La propera cursa d'aquestes característiques serà el segon cap de setmana d'octubre, a Les Comes (Súria), i els de Manresa tenen la intenció de fer-la amb la modalitat Beast –tot i que encara no ho han acabat de decidir–. Per acabar la temporada, es traslladaran, a finals de novembre, a València, on assoliran la gran medalla tan esperada competint amb la Sprint.