Més de cent pessebristes de Catalunya assistiran a un taller a Manresa

La jornada se celebrarà dissabte al claustre del Museu Comarcal

Redacció
01 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:18h
Dijous se celebra a tot el país, el Dia de l'Associacionisme Cultural, instaurat l'any passat per tal de posar en valor la tasca de les entitats culturals en la nostre societat i per facilitar un major coneixement de les seves activitats i dels equipaments que gestionen.

En el marc d'aquesta celebració, el proper dissabte, la Federació Catalana de Pessebristes, i com a amfitrions i organitzadors, el Grup Pessebrístic de Manresa, desenvoluparan amb l'ajut d'alguns dels millors pessebristes catalans, un Taller de Composició de Diorames al claustre de Museu Comarcal de Manresa.

La jornada a la qual s'hi esperen més de cent pessebristes d'arreu de Catalunya, començarà a les 10 del matí, i acabarà als voltants de l'1 del migdia. Durant el taller es faran tres taules diferents i per especialistes reconeguts, s'impartiran experiències de com projectar i construir un diorama nadalenc.

Abans de dinar, cap a les 2 del migdia, el president del GPM, Francesc Villegas, conduirà una visita comentada de l'edifici de Sant Ignasi i de les col·leccions del Museu Comarcal, especialment dels retaules barrocs amb escenes de la Nativitat. El dinar, prèvia inscripció, es farà en el mateix claustre i comptarà amb la presència de tota la Junta de la Federació Catalana de Pessebristes que actualment presideix l'Albert Català.

El desenvolupament de la jornada compta amb l'ajut institucional de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, la Oficina de Turisme, el Pàrquing Centre Històric, i el Museu Comarcal de Manresa.