El cap de Ciutadans, Antonio Espinosa, denuncia Manresainfo.cat als jutjats

El flamant regidor electe reclama el dret de rectificació de la notícia en que el diari informava que havia estat denunciat per la baralla del passat dia 16 de maig davant de la parada que el partit havia muntat a la plaça Valldaura

Redacció
29 de maig del 2015
Actualitzat el 03 de juny a les 15:43h
Antonio Espinosa, en una imatge de la passada setmana.
Antonio Espinosa, en una imatge de la passada setmana. | Pere Fontanals

Antonio Espinosa, en una imatge de la passada setmana. Foto: Pere Fontanals


Antonio Espinosa, el Secretari d'Acció Política nacional de Ciutadans, i regidor electe d'aquesta formació a Manresa, ha presentat demanda al jutjat d'instrucció número 2 de la capital del Bages contra Manresainfo.cat i el seu responsable Pere Fontanals. En la demanda, Espinosa reclama el dret de rectificació d'una notícia publicada el passat dia 19, en que el Diari Digital del Bages informava que el líder de Ciutadans havia estat denunciat pel vianant implicat en la baralla que va tenir lloc durant la campanya electoral entre membres del partit i un vianant a la plaça Valldaura de Manresa.

La informació de la notícia publicada per Manresainfo.cat explicava que Antonio Espinosa havia estat denunciat a Mossos per participar en l'enfrontament entre Miguel Romero i el vianant, colpejant aquest últim amb el casc d'una moto, en repetides ocasions. La informació d'aquesta notícia es va basar en el text de la declaració que el vianant va fer a Mossos, al qual Manresainfo.cat hi va tenir accés. En aquesta declaració el demandant denuncia Miguel Romero i Antonio Espinosa per un delicte de lesions cadascú.

El passat 22 de maig al vespre, Antonio Espinosa va escriure a Pere Fontanals un correu electrònic reclamant la rectificació de la notícia emparant-se en que "en els registres del jutjat va preguntar si havia estat denunciat i el van informar que no constava cap denúncia contra ell". L'endemà al matí, el responsable de Manresainfo.cat, després de confirmar a través de les seves fonts que la denúncia continuava el seu procediment i que no havia estat retirada pel demandant, va respondre Espinosa informant-lo que "no considerem necessària cap rectificació ni cap nota aclaridora en el sentit que vostè ens demana".

Aquesta deu ser una de les primeres denúncies presentades per un càrrec polític contra un mitjà de comunicació al Bages per una informació de contingut informatiu. L'únic cas similar que ha passat a la comarca és quan l'any 2000 el socialista fruitosenc Bartomeu Ayala va demandar Regió7 i el ninotaire Manel Fontdevila per una vinyeta en que se l'acusava de transfuguisme, després d'haver trencat un pacte entre PSC i ERC quan els republicans havien de fer-se amb l'alcaldia.

El responsable de Manresainfo.cat, Pere Fontanals, compareixerà el proper divendres 5 de juny a les 10 del matí a la citació que ha rebut del jutjat d'instrucció número 2 de Manresa.
 

Totes les notícies dels fets de la plaça Valldaura