Últims dies d'inscripció a les activitats dels «Batecs Solidaris»

El primer cap de setmana de juny se celebrarà el torneig de pàdel, la sessió de zumba i la Cursa del Mosquit en 5 i 10 km

Aina Font Torra
28 de maig del 2015
Actualitzat a les 22:01h
El Club Tennis Manresa serà, per segon any consecutiu, l'escenari d'una de les jornades esportives que més gent aplega a la Catalunya Central. Es tracta de "Batecs Solidaris, una iniciativa solidària organitzada per Ampans, la Fundació Rosa Oriol i l'Obra Social "la Caixa", en col·laboració amb un grapat d'empreses i entitats esportives, que té l'objectiu de recaptar fons en benefici de dos projectes socials impulsats per Ampans i la Fundació Rosa Oriol. 

Les inscripcions per al torneig de pàdel, la sessió de zumba i les dues distàncies de la Cursa del Mosquit, de 5 i 10 km es poden fer fins al 5 de juny. Qui es vulgui apuntar ho ha de fer en aquest enllaç.
 
Quins són els projectes als quals es destinaran els diners recaptats?
L'any passat van ser 7500 els euros que es van aconseguir en el "Batecs Solidaris". La quantitat recaptada es va destoiar al projecte "Ambúrnia", impulsat per la Fundació Rosa Oriol, i al projecte "Funciona", d'Ampans.

Enguany, la quantitat econòmica que se n'extregui s'aportarà íntegrament al Programa de reinserció social i laboral de les persones excloses a causa de la pobresa de la Fundació Rosa Oriol i al projecte Vida Saludable, impulsat per Ampans.

El primer, en paraules de Rosa Tous, "no només preveu ajudes de contenció pels col·lectius menys afavorits sinó que està pensat per oferir-los les eines necessàries per aconseguir una feina i tenir l'oportunitat de superar aquesta situació per ells mateixos". El projecte, a més, inclou un programa pilot d'ajuda per treure's el carnet de conduir; formació i assessorament per buscar feina; formació pràctica en un ofici, i la possibilitat de treballar en una botiga amb productes de la Fundació.

El programa Vida Saludable té com a objectiu millorar l'atenció a les Persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament (PDID) i augmentar la seva esperança de vida fomentant un estil de vida sana per ajudar-los a prevenir malalties, pèrdues funcionals i envelliment prematur. Tal com ha explicat Casasayas "aquest col·lectiu té més predisposició alhora de patir malalties tan de tipus físic com mental, degut a les característiques genètiques i biològiques lligades a la mateixa discapacitat i a determinades condicions socials, com ho poden ser la desatenció, la desigualtat, la pobresa o el desemparament".

La segona edició d'el "Batecs"
Descrit pels seus companys com "l'ànima i batec dels Batecs Solidaris", Gabriel Prat, membre de la Fundació Rosa Oriol, ha explicat quines seran les diverses activitats que s'oferiran els dies 6 i 7 de juny, que ha remarcat que "volem que la gent que vingui estigui convençuda que ve a participar d'un acte esportiu", posant de manifest que "les activitats seran competitives, perquè la solidaritat i la competitivitat no estan renyides".

Amb aquest aclariment, Prat ha fet un repàs horari de la jornada, que s'iniciarà el dissabte a les nou del matí amb un torneig de pàdel organitzat pel Club Tennis Manresa, amb categories masculina, femenina i infantil i que s'acabarà a les vuit del vespre.

D'altra banda i el mateix dia 6, a les dotze del migdia i sota l'organització del gimnàs Vela es durà a terme una sessió de zumba que durarà una hora.

L'endemà serà el torn de la Cursa del Mosquit, una prova esportiva que sempre havia anat paral·lela a les jornades en qüestió però que aquest any s'ha sumat a la iniciativa. Tindrà el tret de sortida a dos quarts de deu del matí i constarà de dos recorreguts: un de 5 quilòmetres i un altre de 10.

A part de les activitats mencionades, també hi haurà moments pels més menuts. I és que tal com ha afirmat Prat, "hem de començar a transmetre als nens i nenes que la solidaritat és cada vegada més necessària". És per això que de la mà del Consell Esportiu Escolar, a les onze del matí del dia 7 s'efectuarà un cross infantil amb distàncies adequades a casa edat. Així mateix i a partir de les deu també hi haurà activitats per la canalla de la mà de l'empresa Festactivitat, que oferirà passejades amb cavall, tir amb arc, piragüisme, mini-tennis i moltes altres activitats que fins i tot contemplen un taller de cuina.