Gent de Balsareny vol imposar el seu programa a possibles pactes

El grup, vinculat a ICV, va guanyar les eleccions per només dos vots davant d'ERC

Pere Fontanals
27 de maig del 2015
Actualitzat a les 20:44h
A Balsareny les forces polítiques s'ho prenen amb calma. No ha estat fins a aquest dimecres que el grup que va guanyar les eleccions, Gent de Balsareny, no ha començat a contactar amb les altres formacions per començar a parlar de possibles pactes. De fet, des d'ERC, la seva presidenta local, Neus Orriols, diu que encara no han rebut cap trucada.

La nova composició del consistori, amb 4 regidors per a aquest nou grup vinculat a ICV, 4 més per a ERC, i 3 per a CiU, obliga a l'entesa forçosament. Però aquesta entesa no serà, segons sembla, gaire fàcil. Si més no, és el que es desprèn de les paraules de Jorge Aguilera. "Nosaltres volem governar i posar en pràctica el 100% del nostre programa", ha declarat el número 2 de la formació a Manresainfo.cat. "Estem satisfets amb els resultats, però volem més suport i d'aquí a quatre anys l'aconseguirem", ha afirmat.

Gent de Balsareny, que va guanyar les eleccions per només dos vots de diferència sobre ERC, diu que començaran a parlar "ja" amb els altres dos grups i que els presentaran el seu programa de govern. "Si algun d'ells l'accepta el 100% -ha insistit- de tots els punts, no hi haurà problema en arribar a un acord".

ERC i CiU, per la seva part, esperen la trucada de Gent de Balsareny per començar a definir la seva postura.