Vols fer d'arqueòleg júnior a Súria?

El termini d'inscripcions per a l'11a Campanya d'Excavacions Arqueològiques romandrà obert del 2 al 12 de juny

Redacció
26 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:56h
L'Ajuntament i l'institut Mig-Món obriran del 2 al 12 de juny el termini d'inscripcions per participar en l'11a Campanya d'Excavacions Arqueològiques a Súria, que es desenvoluparà a l'espai patrimonial de les Guixeres. Aquesta nova edició de la Campanya tindrà lloc del 29 de juny al 10 de juliol, de dilluns a divendres.

Com en els anys anteriors, els treballs estaran centrats en les ruïnes de l'església preromànica de Sant Pere i de la domus (casa senyorial) del Puig de Sant Pere. A més d'aprofundir en la recuperació d'aquestes importants restes històriques, l'activitat té un caràcter pedagògic, ja que es pretén que els participants coneguin el món de l'arqueologia i es familiaritzin amb els valors vinculats al patrimoni cultural de la vila.

Hi podran participar nois i noies que siguin alumnes de l'institut Mig-Món, hagin acabat el curs de 2n d'ESO, tinguin autorització dels pares i es comprometin voluntàriament a participar en els treballs de l'excavació. Les inscripcions seran gratuïtes.

El nombre màxim d'alumnes per a aquesta nova edició de la Campanya serà de 25 nois i noies. La selecció es farà a partir d'una inscripció numerada, d'acord amb l'ordre de presentació de sol·licituds. Hi tindran preferència les persones inscrites que hagin participat en anteriors edicions i es comprometin a assistir-hi durant tots els dies.

La Campanya d'Excavacions Arqueològiques és una iniciativa de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, amb l'autorització del Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat i la col·laboració de l'institut Mig-Món, l'empresa Iberpotash-ICL i la família propietària dels terrenys. Els treballs tornaran a ser dirigits per una arqueòloga professional.

Els formularis d'inscripció es poden sol·licitar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), ubicada a la planta baixa de la Casa de la Vila, o a la consergeria de l'institut Mig-Món. Un cop complimentats, s'hauran de portar a l'OAC de l'Ajuntament, en els següents períodes:

- A partir del dimarts 2 de juny. Sol·licitants que hagin participat en edicions anteriors de la Campanya d'Excavacions Arqueològiques.
- A partir del dijous 4 de juny. Sol·licitants que no hagin participat en edicions anteriors de la Campanya d'Excavacions Arqueològiques.

L'Ajuntament facilitarà el transport al jaciment i es farà càrrec de l'esmorzar i la beguda necessària per a les persones participants. Com a atenció per la seva participació voluntària, també obtindran una bonificació del 50% en l'adquisició de l'abonament de les piscines municipals de Súria per a aquesta temporada d'estiu. El darrer dia de l'excavació es farà un dinar de cloenda, ofert per l'Ajuntament i l'institut Mig-Món.

D'altra banda, l'alumnat de 2n d'ESO que participi en aquesta edició de la Campanya tindrà convalidada la part pràctica de 3r d'ESO en la matèria de servei comunitari.

Les darreres edicions de la Campanya han posat de manifest la importància del jaciment medieval de les Guixeres. L'any passat van sortir a la llum les restes de nous murs a l'entorn de l'església de Sant Pere, a més d'altres troballes arqueològiques d'interès.
 

Descarregar el full d'inscripcions per a l'11a Campanya d'Excavacions Arqueològiques

Arxivat a