El Conservatori acollirà la pel·lícula «Projecte Rwanda»

S'ha gravat coincidint amb el 20è aniversari del genocidi en aquest país africà

Redacció
26 de maig del 2015
Actualitzat a les 0:37h
Manresa podrà veure 'Projecte Rwanda' el 12 de juny
Manresa podrà veure 'Projecte Rwanda' el 12 de juny

El divendres, 12 de juny, el Conservatori acollirà la projecció de 'Projecte Rwanda', pel·lícula rodada a aquest país africà el mes d'abril de l'any passat, coincidint amb el vintè aniversari del genocidi que va acabar amb la vida d'unes 800.000 persones, entre tutsis i hutus moderats.

Un any després de la filmació, aquesta projecció, acompanyada d'un debat posterior amb els protagonistes de la pel·lícula, serà una bona oportunitat per reflexionar conjuntament sobre el que va succeir a Rwanda l'any 1994, però també i, sobretot, sobre la realitat actual del país i les seves perspectives de futur.

'Projecte Rwanda' ens situa a la setmana en què es compleixen 20 anys del genocidi, i un grup de voluntaris viatja a Rwanda amb diferents fins solidaris. Encapçalen l'expedició un cooperant experimentat i un voluntari idealista. No comparteixen mètode, però cadascú a la seva manera, intenta aportar el millor a una població que encara no ha pogut tancar la ferida. Dos joves rwandesos donen suport als activistes durant tota la seva estada al país. Són fills d'una generació que va estar enfrontada. Ells, com Rwanda, viuen com si res no hagués passat, però alhora, sense poder esborrar l'empremta d'un conflicte que encara els pesa. 'Projecte Rwanda' és un viatge tenyit pel dol, però, alhora, és una mirada al futur, plena de llum i esperança.

La pel·lícula està interpretada per Mercè Sampietro, Alain Hernández, Ramon Godino, Sergi Cervera, Maria Soto i Vanessa Porta. I la Banda sonora és de Marc Sambola, Elena Gadel i BCN Vocal Quartet.

Les entrades per assistir a l'acte costen 5,50€ (6,50€ el mateix dia de la funció). I es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon (938723636) i per internet.

Programa de l'acte

20.00h Photocall
20.30h Projecció de la pel·lícula
21.50h Debat amb els protagonistes de la pel·lícula

Fitxa de la pel·lícula

Títol: Projecte Rwanda
Durada: 80'
Gènere: Ficció / Documental
Idea Original: Sergi Cervera i Ramon Godino
Coproducció: Boala Films, ADA Media Films, BUMAYÉ i SunLand Films
Guió: Dídac Cervera i Sergi Cervera
Direcció: Sergi Cervera, amb la col·laboració d'Esteve Rovira
Direcció de Fotografia: Dídac Cervera
Muntatge: Néstor H. Ruano
Interpretada per: Mercè Sampietro, Alain Hernández, Ramon Godino, Sergi Cervera, Maria Soto i Vanessa Porta.
Banda sonora: Marc Sambola, Elena Gadel i BCN Vocal Quartet