EUiA reclama una «coordinació real» entre les esquerres rupturistes

Felicita la CUP i Democràcia Municipal pels seus resultats i lamenta que ICV no hagi obtingut representació al consistori manresà

Redacció
26 de maig del 2015
Actualitzat a les 0:30h
Esquerra Unida i Alternativa reclama la necessitat d'una "confluència de les esquerres transformadores i moviments socials per a articular una alternativa a la ciutat" L'organització saluda els resultats de la CUP i Democràcia Municipal-Podem, però recorda que és "la unitat popular i el treball conjunt des de la base" el que genera la capacitat de canviar la situació.

L'assemblea d'Esquerra Unida i Alternativa ha valorat aquest dilluns les eleccions municipals de diumenge i felicita públicament a la CUP i Democràcia Municipal per la representació obtinguda a l'Ajuntament de Manresa. EUiA, que no ha participat dels comicis per la impossibilitat d'assolir "una llista unitària de les esquerres alternatives de la ciutat", celebra l'elecció de tres regidors de les esquerres rupturistes al consistori, però recorda que "no s'ha pogut crear una llista d'unitat popular capaç de disputar l'hegemonia a la dreta". 

Així mateix EUiA ha lamentat que CiU es continuï trobant en condicions de governar i seguir aplicant "un model de gestió municipal i projecte de ciutat netament neoliberals". Per altra banda, ha volgut celebrar que Plataforma per Catalunya hagi quedat fora del consistori i ha recordat "la bona tasca de Tots Fem Bages i d'UCFR per a plantar cara al racisme i el feixisme a la comarca".

Esquerra Unida de Manresa ha centrat l'anàlisi en el fet que les candidatures àmplies de l'esquerres transformadores com Barcelona en Comú, Guanyem Badalona en Comú o els casos de Madrid i Saragossa, "han demostrat que les llistes de confluència multipliquen el poder de mobilització social i electoral". EUiA ha posat de manifest que el fet de no haver presentat una candidatura unitària "ha permès que la dreta i les formacions liberals siguin majoritàries a l'Ajuntament". L'organització també ha lamentat que ICV-Manresa no hagi obtingut representació al consistori.

Un cop passat el període de competència electoral, EUiA reclama una "coordinació real" de les esquerres alternatives i moviments socials a partir del treball de base i articular una alternativa per Manresa. En paraules del seu coordinador, Ricard Sánchez, "s'ha de posar en valor el treball conjunt en els moviments socials i supeditar els interessos de partit a capgirar la situació de la ciutat" i afegeix que per aquest motiu "cal centrar-se en tenir un debat programàtic i establir espais amplis i plurals on coordinar-se a nivell social i institucional".