CiU se sent forta i preparada per «fer front» als resultats

Malgrat la formació política hagi perdut dos regidors, el líder del partit, Valentí Junyent s'ha mostrat "satisfet" perquè "hem tornat a guanyar"

Aina Font Torra
25 de maig del 2015
Actualitzat el 06 de juny a les 9:28h
Valentí Junyent un cop acabat el seu parlament.
Valentí Junyent un cop acabat el seu parlament. | AFT.

Valentí Junyent un cop acabat el seu parlament. Foto: AFT.


No eren ni les nou del vespre i a la seu de Convergència i Unió (CiU) ja hi havia moviment. A la sala gran del local, que l'ha presidit una pantalla gran que transmetia la programació especial de TV3, hi havia uns quants regidors, acompanyats de la família i de simpatitzants del partit que miraven el mòbil constantment per actualitzar els resultats de la ciutat. En una habitació a part, Joan Calmet juntament amb col·laboradors de la formació política estaven atents als resultats de les comarques de la resta del Bages i de Catalunya. Al pis de dalt, Valentí Junyent que, malgrat algunes aparicions que ha fet de manera fugaç, no s'ha deixat veure fins que els resultats han estat sentenciats.

Amb una mirada ferma i somrient, el líder de CiU ha baixat les escales ràpidament, seguit dels aplaudiments i els crits d'alegria dels assistents a l'acte. Abraçades amb tots els regidors i paraules esperonadores han precedit el parlament del que serà l'alcalde de Manresa durant els quatre anys que vénen. "És evident que hem tornat a guanyar les eleccions", ha dit, valorant el fet de "tornar a tenir més de vuit mil vots i ser la força més votada".

Confessant que "ha estat un resultat que no és el que esperàvem", Junyent ha recordat, feliç, que "els nou que continuem a l'equip de govern, reeditarem la nostra acta de regidors". Tot i així i amb un posat serè, el líder de la formació guanyadora ha manifestat tenir una responsabilitat fins el 12 de juny, "que l'exercirem amb el mateix tarannà que ho vam fer fins abans d'ahir". I és que Valentí Junyent ho té molt clar: "s'han de reposar els resultats, s'ha de dormir i demà ens llevarem ben d'hora per seguir treballant i continuar donant la cara per la ciutat".

La pujada d'ERC
"Entenc que el resultat que ha experimentat ERC és bo per ells i se'ls ha de felicitar", ha dit el de CiU, que ha expressat que "a partir d'ara el que ens convé és que tots plegats sapiguem trobar el to de futur que la nostra ciutat ens reclama". I és que, tal com ha dit, "qualsevol altre plantejament no respondria a la voluntat dels manresans, i això és el que s'ha de preservar per sobre de tot".

Amb la intenció d'exercir de força guanyadora, Junyent ha recalcat que "nosaltres començarem el ball", tot deixant clara la voluntat del partit d'"afrontar el repte que tenim amb valentia, treball, consens i diàleg".

De 16 a 19 regidors sobiranistes
Amb la lectura clara d'un govern guanyador, l'alcalde de Manresa ha manifestat que "hem rebut alguns missatges que ens demanen que comencem a pensar en altres formes de govern que passin per la coalició". Sembla que no serà així, encara que el líder convergent ha deixat clar que hi haurà un marge de temps "per obrir negociacions".

El que no es pot obviar és la pujada gens menyspreable que han fet els regidors sobiranistes. I és que de 16 que n'hi havia fins ara, s'ha passat a 19. "Això és un front sobiranista significatiu, potent i un mirall de com està la gent de la nostra ciutat", ha exposat el de CiU, que ha volgut recalcar que "aquest fet és el millor actiu d'aquestes eleccions", tot afegint que "la voluntat dels manresans i manresanes s'ha refermat en una direcció en la qual nosaltres ens sentim súper còmodes i súper convençuts".

Amb un "Visca Manresa i Visca Catalunya lliure", Junyent ha clos el seu parlament, que ha anat acompanyat d'un piscolabis.