ICV lamenta que no hagi madurat la fórmula Manresa en Comú

Lluís Cano considera que "la fragmentació de les forces d'esquerra li ha tornat a regalar l'alcaldia a CiU"

Redacció
25 de maig del 2015
Actualitzat a la 1:04h
El número 1 de la candidatura d'ICV Manresa, Lluís Cano, ha reconegut que els resultats electorals d'aquest diumenge no han estat positius. La formació no ha obtingut prou vots i no ha aconseguit representació a l'Ajuntament de Manresa. Cano lamenta la fragmentació de les forces d'esquerra "ja que aquest fet li ha tornat a regalar l'alcaldia a CiU". 

Cano recorda que des d'ICV es va treballar per aconseguir una candidatura de confluència de les forces progressistes amb la fórmula de Manresa en Comú, "però algunes forces no van voler ni seure a parlar". D'altres partits sí van mostrar interès per aquesta fórmula, "però va faltar temps per madurar una proposta concreta que pogués concórrer a temps a les municipals". 

L'alcaldable posa l'accent en l'encert que ha tingut aquesta fórmula a municipis com Barcelona, que podria arrabassar l'alcaldia a CiU. Segons explica, "aquí vam proposar una Manresa en Comú que respectés totes les sigles, que respectés les particularitats de cada força política, però alguns partits no ho van voler fer possible". 

Dels resultats a Manresa, Lluís Cano destaca que Democràcia Municipal i Ciutadans han aconseguit representació "gràcies a la campanya que els han fet els mitjans de comunicació que els donen cobertura i els han fet la campanya, més que no pas per les propostes concretes que tenen per a Manresa". 

Sobre el futur aquests propers quatre anys, Cano assegura que "els membres de la candidatura continuaran defensant les sigles d'ICV i treballant al carrer, des de l'associacionisme, les entitats, els moviments socials, les plataformes ciutadanes, els barris de la ciutat, donant veu al 99% de manresans a les institucions".