ERC celebra els seus resultats i la pujada del sobiranisme

El líder del partit, Pere Culell, considera que "la ciutadania ens ha premiat" perquè en el seu programa electoral "defensem molt la justícia social"

Aina Font Torra
25 de maig del 2015
Actualitzat el 06 de juny a les 9:28h
Els set regidors d'ERC que entraran a formar part del govern de Manresa, celebrant els resultats.
Els set regidors d'ERC que entraran a formar part del govern de Manresa, celebrant els resultats. | AFT.

Els set regidors d'ERC que entraran a formar part del govern de Manresa, celebrant els resultats. Foto: AFT.


Un ambient totalment festiu és el que s'ha viscut al restaurant Veigé, al carrer Sobrerroca, on tots els militants i simpatitzants d'Esquerra Rebublicana de Catalunya (ERC) a Manresa s'han reunit a partir de les nou del vespre per seguir els resultats de les eleccions municipals de ben a prop.

Amb un sopar de la terra -pa amb tomàquet, taules de formatges i embotits i un pica-pica- els republicans han començat a alçar les copes de cava quan gairebé ja hi havia el cent per cent dels vots escrutats. I és que de tres regidors que fins ara hi havia a l'Ajuntament, la formació política ha passat a tenir-ne set. Uns resultats que el cap de llista del grup, Pere Culell, ha valorat com a "molt positius". "A Manresa han pujat les forces sobiranistes i les d'esquerres", ha manifestat Culell, tot afegint que "és molt important que partits que amb temes de racisme han estat tebis i han fet córrer mentides, com PxC o PP, no siguin al govern". El republicà també ha aprofitat l'ocasió per felicitar la CUP i el grup polític que s'estrena, Democràcia Municipal que, tal com ha afirmat, "segur que ens ajudaran a tirar endavant programes socials i espero que també sobiranistes".

Arribar a acords
Amb uns resultats tan igualats, sembla que és una tònica la voluntat dels partits que han entrat al govern el fet d'arribar a acords. "El que volen els manresans és més justícia social i més sobiranisme", ha sentenciat el líder de la formació republicana, que ha recordat que "aquestes eleccions són una primera volta que clourà amb les del 27 de setembre".

Amb la ferma seguretat que "la ciutadania ens ha premiat perquè al nostre programa defensem molt la justícia social", Culell ha sentenciat que no creu que sigui tan important qui serà o qui deixarà de ser l'alcalde sinó "aconseguir realment unes polítiques socials progressistes i una clara aposta pel sobiranisme".

Els d'El Pont de Vilomara, exultants amb els resultats
Quan gairebé tocaven les onze de la nit el restaurant del carrer Sobrerroca ha rebut la visita dels membres d'ERC d'El Pont de Vilomara que, amb uns resultats històrics, han aconseguit dos regidors al govern. "Visca El Pont de Vilomara! Visca Rocafort", cridaven tots els assistents a l'acte, que congratulaven els nous regidors republicans del poble, Estefania Torrente i Adrià Santamaria.