El com de la reunió del Consell de la Dona amb alcaldables molesta a Rosich

Les membres del consell acusen la regidora de tenir una reacció "totalment desafortunada" amb elles, i la regidora se sorprèn que surti a la llum aquest tema "justament ara, a quatre dies d'unes eleccions municipals"

Aina Font Torra
21 de maig del 2015
Actualitzat a les 22:18h

Mila López, Mercè Rosich i Carme Batista durant la presentació dels actes al voltant del Dia de la Dona, en una imatge d'arxiu. Foto: AjM


Una reacció "totalment desafortunada" és la que les membres del Consell Municipal de la Dona (CMD) de l'Ajuntament de Manresa consideren que va tenir la presidenta del Consell, la regidora de Sanitat i Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich, en l'últim plenari que va tenir lloc el passat 20 d'abril.

A través d'un comunicat que van fer públic aquest dimecres, les integrants del CMD afirmen que Rosich va criticar "durament" que algunes actuacions s'havien fet sense el seu consens, com la de convocar una trobada amb els candidats a l'alcaldia de Manresa per comprometre'ls amb la creació d'una regidoria de la Dona. Segons afirmen les membres de l'agrupació, la situació de desacord va portar a la presidenta del Consell a "expresser-se de manera desafortunada", dient que "érem dones cansades i velles" i que "se'ns havia d'arrossegar per fer les coses".

Davant d'aquesta acusació, Rosich ha volgut posar de manifest "la meva sorpresa" pel fet que les crítiques "que se'm fan sobre una reunió que va tenir lloc fa un mes" es facin públiques "justament ara, a quatre dies d'unes eleccions municipals". I és que la regidora assegura que "no vaig pronunciar en cap moment aquestes desqualificacions personals perquè van totalment en contra de la meva manera d'actuar", tot incidint en el fet que "sempre he valorat l'esforç de les persones que s'impliquen en els afers de la ciutat intentant buscar el diàleg i el consens".

Amb la convicció que el CMD "ha d'estar al servei de les dones de la ciutat i al marge de qualsevol opció partidista", la presidenta del Consell expressa -"com ja vaig comentar en la reunió del 20 d'abril", diu- que "em va semblar inapropiada la convocatòria d'un debat electoral amb candidats en nom d'un òrgan municipal com el Consell Municipal sense consultar-ho amb la regidora que el presideix".