Correus denuncia «precarietat» durant la campanya electoral

Els treballadors es queixen que malgrat l'increment de trameses, l'empresa no contracta més personal

Redacció
21 de maig del 2015
Actualitzat el 06 de juny a les 9:30h
Imatge d'arxiu d'una concentració que van fer els treballadors de correus.
Imatge d'arxiu d'una concentració que van fer els treballadors de correus. | AFT.

Imatge d'arxiu d'una concentració que van fer els treballadors de correus. Foto: AFT.


Els treballadors de Correus de Manresa manifesten sentir-se saturats davant el repartiment dels enviaments de propaganda electoral de les eleccions municipals.

Segons la Secció Sindical de la CGT aquest fet "es repeteix cada cop que se celebra un procés electoral", ja que el gruix de correspondència creix i "tenim molt poc temps de marge per fer els enviaments", manifesten els treballadors. A Catalunya s'han realitzat més de quinze milions d'enviaments amb només onze dies.

"A això s'hi suma el fet que Correus es nega a augmentar la contractació per prestar aquest servei públic", es queixen els mateixos membres de la CGT, que denuncien als diversos partits polítics de "mirar cap a una altra banda" quan, darrere de l'enviament de les propagandes electorals "només hi ha precarietat pagada amb diners públics a una empresa pública", ja que, tal com afirma el sindicat "[els partits] gaudeixen d'una important subvenció per sufragar gran part del cost de les trameses que fan".

Primer la propaganda electoral, després la resta de correspondència
Els treballadors de correus lamenten la gestió del servei i les decisions preses per l'empresa que, afirmen, "afecten als usuaris del servei". I és que tal com han fet saber a través d'un comunicat, Correus els hi va donar l'ordre que, si fos necessari, es donaria prioritat als enviaments de propaganda electoral davant la resta de correspondència.