Antonio Espinosa, el líder de C's a Manresa, denunciat per agressions

El vianant implicat en la baralla de dissabte l'acusa d'haver-lo colpejat "amb el casc d'una moto al cap en repetides ocasions" durant l'enfrontament

Pere Fontanals
19 de maig del 2015
Actualitzat el 02 de juny a les 0:52h
Antonio Espinosa, cap de llista de Ciutadans.
Antonio Espinosa, cap de llista de Ciutadans. | Pere Fontanals

Antonio Espinosa, cap de llista de Ciutadans. Foto: Pere Fontanals


El cap de llista de Ciutadans a Manresa, Antonio Espinosa, haurà de declarar en les properes hores per la denúncia per agressions que ha interposat contra ell el vianant que dissabte passat es va veure implicat en una baralla davant de la carpa que Ciutadans estava muntant a la plaça Valldaura de Manresa. Com avançavaManresainfo.cat diumenge, segons la denúncia, mentre va durar la baralla "l'altre membre de Ciutadans, més gran i amb bigoti (en referència a Espinosa)" va colpejar-lo al cap "amb el casc d'una moto al cap en repetides ocasions". Espinosa, a banda de cap de llista de Ciutadans a Manresa, també és Secretari d'Acció Política del partit a nivell nacional.

No ha estat fins aquest dimarts al matí que, David, el jove vianant implicat en la baralla amb membres de la candidatura de Ciutadans, ha presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra pels fets que van passar dissabte a la tarda a la plaça Valldaura de Manresa. Com ja va informar Manresainfo.cat dilluns, la detenció per part dels Mossos d'Esquadra de Miguel Romero sota l'acusació d'un delicte de lesions no va ser conseqüència de cap denúncia prèvia, sinó que, davant l'evidència de la lesió que patia David -la fractura d'un dit-, va ser la pròpia policia catalana qui va actuar d'ofici.

Segons han corroborat al diari persones properes a l'acusació, la denúncia recull que el cap de llista de Ciutadans, Antonio Espinosa, va "agredir repetides vegades" el denunciant "colpejant-lo amb el casc d'una moto al cap" mentre va durar la baralla amb Miguel Romero, el número 9 d'aquest partit. Miguel Romero també ha estat denunciat per fracturar-li un dit "que haurà de ser intervingut en les properes setmanes". A conseqüència dels impactes del casc, el denunciant va anar diumenge a l'hospital Sant Joan de Déu on li van fer un TAC que va determinar que patia diverses contusions. Cal recordar, per l'altra banda, que Miquel Romero, durant la baralla va patir diversos cops a la cara, i la fractura del blaç a l'altura del canell i d'un dit durant una caiguda, segons va explicar al diari el propi Antonio Espinosa.

El relat de la denúncia és el que va avançar el diari dilluns. Dos matrimonis amb els seus fills passejaven per la plaça Valldaura quan de cop i volta "van escoltar un comentari des de la carpa de Ciutadans referit a la filla d'un d'ells", que és d'origen africà. En sentir l'expressió, els dos homes es van acostar als membres de Ciutadans per recriminar-los el comentari i el diàleg va anar pujant de to fins arribar a les mans. Segons el denunciant ha narrat a Mossos, "el primer en recórrer a les mans va ser Romero" i durant la baralla "l'altre membre de Ciutadans, més gran i amb bigoti (en referència a Espinosa)" va colpejar-lo al cap "amb el casc d'una moto al cap en repetides ocasions".

El servei de comunicació de Mossos d'Esquadra ha confirmat a Manresainfo.cat l'existència de la denúncia, però no ha volgut entrar en el seu contingut. Si Espinosa serà imputat o detingut en les properes hores ho determinarà el jutge.

Ciutadans defensa la motivació política
El cap de llista de Ciutadans a Manresa, Antonio Espinosa, ja va explicar dissabte a Manresainfo.cat que l'agressió "es va produir per motius polítics" i es va mostrar profundament "indignats" davant de les "excuses de l'agressor".

En aquest sentit, Espinosa va afirmar que el que és "realment racista" és l'acusat "fent servir el color de la pell de la seva filla per excusar la seva agressió". A més a més, com va recordar, l'agredit, Miguel Romero, "fa dos anys que col·labora amb Creu Roja i el Banc d'Aliments" d'Igualada.