Camerata Bacasis combina música i cinema en un nou projecte

"Llums, càmera... Música!" pretén posar de manifest la importància de la música en el cinema mut o gairebé mut

Redacció
18 de maig del 2015
Actualitzat el 06 de juny a les 9:32h
Camerata Bacasis posarà veu al cinema mut.
Camerata Bacasis posarà veu al cinema mut. | CB.

Un projecte pensat per arribar a tots els públics fent gaudir de manera simultània de dues arts: el cinema i la música. Així és com l'orquestra bagenca Camerata Bacasis resumeix la seva nova idea "Llums, càmera...Música!", que pretén posar de manifest la rellevància de la música en el cinema mut, ja que, tal com manifesten els mateixos membres de la banda "és aquesta [la música] l'encarregada d'establir diàlegs i donar veu a l'expressió dels sentiments i a les accions dels personatges".

A través de les composicions de Miquel Coll, amb el suport de Pere Tió i Jordi Coll, l'orquestra Camerata Bacasis serà l'encarregada de posar "veu" a un seguit de curtmetratges creats per diversos artistes de l'estat espanyol. Es tractarà, doncs, d'una sessió de cine-concert que s'iniciarà amb la projecció del curt "Terrorists Anonymous", de Rafael García, seguit de la creació cinematogràfica de David Victori, "La culpa". També es reproduiran els curtmetratges "Noche rota", "Calma Blanca", "Una nit" i "Papa insecte i el mag de les bombolles". Tot, amb les seves corresponents bandes sonores creades per l'ocasió.

Aquesta trobada entre el món del cinema i el de la música es durà a terme el proper divendres 22 de maig a les vuit del vespre a l'Auditori Mestre Blanch del Conservatori Municipal de Música de Manresa, i s'inclou dins del cicle "Una hora de música al Conservatori", organitzat pel mateix ens municipal.