El Barça ja és campió de Lliga

Adrià Soldevila
18 de maig del 2015
Actualitzat a la 1:17h
Els jugadors del Barça celebren el títol de Lliga.
Els jugadors del Barça celebren el títol de Lliga. | FCB

Un gol de Messi ha donat el títol de Lliga al FC Barcelona en el partit davant l'Atlètic de Madrid al Vicente Calderón. L'únic gol dels blaugrana ha estat suficient perquè els homes de Luis Enrique es proclamessin campions, mancant encara una jornada pel final del campionat (0-1).

En un partit sense control, el Barça ha aprofitat una de les poques ocasions de les quals ha disposat per a sentenciar la Lliga, la primera del tècnic asturià a la banqueta del club barcelonista i el primer títol dels tres que pot guanyar l'equip català en aquest final de temporada.

Una gran aturada de Bravo tot just iniciat el partit ha evitat que l'Atlètic de Madrid s'avancés al marcador quan el Barça pitjor ho estava passant. Però els cops a les dues àrees han equilibrat la balança abans del descans, sense que cap equip tingués un clar domini de la pilota. 

Els dos equips han practicat transicions ofensives ràpides, d'àrea a àrea, tot i que l'equip local ha intentat aturar qualsevol arribada amb contundència física, destinada principalment als jugadors més desequilibrants, com Messi i Neymar.

Amb la pilota més controlada, l'argentí ha realitzat l'enèsima obra d'art per inaugurar el marcador i cantar victòria a una jornada del final de la Lliga. Aquest títol significa el 23è campionat de la història del Barça.

Molta tranquil·litat a la Farola
Un miler de persones, segons la Policia Local de Manresa s'han desplaçat a la Farola per celebrar el títol del Barça. Molt poc ambient per un títol que es resistia des de feia dos anys. El fet de ser diumenge al vespre, i que els culers puguin acabar celebrant dos títols més abans d'acabar la temporada, segurament han fet que la festa no fos tant reeixida com altres anys.

Fitxa del partit

Atlètic de Madrid, 0
FC Barcelona, 1

Atlètic de Madrid: 
Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Siqueira; Mario, Gabi, Koke, A.Turan; Griezmann, Torres.

Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Pedro, Messi i Neymar.

Gols: 0-1 Messi (min. 65)

Àrbitre: Undiano Mallenco.
 

El gol que val una Lliga

Així celebren la Lliga els jugadors del Barça

«Junts, imparables», el vídeo oficial del Barça per celebrar la Lliga

VÍDEOS I FOTOS: Canaletes bull amb la victòria del Barça

La Juve felicita el Barça en català

Les reaccions dels jugadors, tècnics i directius del Barça

La celebració del títol serà el proper dissabte al Camp Nou

Luis Enrique: «Me'n recordo de tots els que hem format part del club des del principi de temporada»

Els 10 millors gols del Barça a la Lliga