ICV proposa desplegar a Manresa la llei contra la LGTBIfòbia

Lluís Cano vol fer visible la diversitat sexual i de gènere

Redacció
17 de maig del 2015
Actualitzat el 06 de juny a les 9:37h
​El candidat d'ICV a l'alcaldia de Manresa, Lluís Cano, ha reivindicat el respecte i la defensa de la identitat i la diversitat sexual i afectiva durant els actes de campanya que han tingut lloc durant la jornada d'aquest diumenge, entre d'altres 'El Joc dels Candidats', organitzat pel Col·legi de Periodistes de la Catalunya Central, coincidint amb la celebració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia (fòbia a les lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals). Tant el cap de llista com la resta de candidats de la formació ecosocialista han lluït a mode reivindicatiu cordills de sabates amb l'arc de Sant Martí. 

La reivindicació d'ICV Manresa s'ha completat amb la presentació de propostes concretes en favor del respecte a la diversitat sexual. En aquest sentit, Cano ha anunciat que un dels seus objectius programàtics és desplegar, a nivell local, la llei contra la LGTBIfòbia, "així com promoure l'associacionisme dels gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals en els àmbits de participació municipal". A més, tal com ha explicat l'alcaldable, "protegirem el dret a la lliure expressió de l'afectivitat en els espais públics i realitzarem programes de promoció de l'autoestima i l'autoconeixement dels adolescents homosexuals, transsexuals, bisexuals i intersexuals". 

Un altre dels compromisos d'ICV és promoure en els mitjans d'informació local i en els suports publicitaris municipals la informació sobre les activitats dels col·lectius de LGTBI, inclosos el dia de l'orgull/alliberament gai, lesbià, transsexual i bisexuals, o el Dia Internacional contra la LGTBifòbia. 

ICV aposta per uns municipis lliures de fòbia a aquestes opcions sexuals i, per això, vol incrementar la formació i l'assessorament per prevenir-la, "sobretot entre el personal al servei de l'Ajuntament". A més, des dels centres de promoció econòmica es volen promoure accions específiques d'inserció laboral per al col·lectiu transsexual. 

Altres accions que es proposen són donar suport jurídic en casos d'agressions i discriminacions, prevenir la LGTBIfòbia en les activitats juvenils municipals, associatives d'esplai o en centres esportius, i elaborar un protocol d'identificació, atenció i gestió de les situacions d'assetjament en els centres educatius. A més, ICV proposa no establir projectes de cooperació amb ajuntaments i països que penalitzin l'homosexualitat o la transsexualitat, així com garantir que un percentatge dels projectes de cooperació estiguin dedicats a polítiques LGTBI. 

Al finalitzar l'acte de 'El Joc dels Candidats' l'alcaldable Lluís Cano ha fet entrega de tres parells de cordills reivindicatius a l'equip guanyador, ERC.