La CUP i DM eleven el cas PxC a la Junta Electoral Provincial

Presenten recurs a l'acord de la JEZ argumentant que si ho hagués estat per "la falsedad de les dades de les dues candidates" PxC no hauria arribat als 25 membres de la llista necessaris per presentar-se a Manresa

per Pere Fontanals, Manresa, 17 de maig de 2015 a les 01:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i Democràcia Municipal (DM) han presentat aquest dissabte a la Junta Electoral Provincial un recurs contra l'acord de la Junta Electoral de Manresa en que admetia les renúncies de Carla Hinojosa i Gemma Domenjó a ser candidates a Manresa de Plataforma per Catalunya (PxC), "sense que aquesta exclusió hagi d'implicar necessàriament la nul·litat de la candidatura, sempre que subsisteixen candidats no afectats per la suposada irregularitat denunciada".

El recurs presentat per la CUP i DM, al que ha tingut accés Manresainfo.cat, es fonamenta en que, per una part, la candidatura presentada per PxC incorre en un vici de "nul·litat radical" o "de ple dret" ja que no conté el número suficients de candidats "per motius sobrevinguts a la proclamació de la candidatura". Motiu, que, a més a més, és "directament imputable als representant de la candidatura" ja que es tracta de "falsedat de les dades de les dues candidates". Tenint en compte que fins i tot, aquesta falsedat "ha estat denunciada a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida per les dues dones afectades".


La CUP i DM entenen que aquesta candidatura no es pot mantenir "ja que aquesta mai hauria d'haver estat legalment proclamada si s'hagués ajustat a les prescripcions legals i no hagués existit la falsedat denunciada".

I a més a més, consideren que s'està beneficiant a PxC "en defensa del dret fonamental a la participació política quan justament ha estat aquest partit qui ha actuat frontalment en contra del citat dret" enfront a aquelles candidatures "que s'han ajustat a les previsions legals".

El recurs finalitza sol·licitant que declari la "nul·litat de la candidatura de PxC a la circumscripció de Manresa".

 

Participació