Núria Picas afirma que encara té «el cor al Nepal»

La corredora de muntanya assegura que, a priori, no van ser "conscients" de la dimensió del terratrèmol

Redacció
14 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:58h
990_1431618602picas
990_1431618602picas

Ferran Latorre i Núria Picas ja són a Catalunya. Van arribar el passat diumenge 10 de maig del Nepal, després d'una de les experiències més cruents de la seva vida, el terratrèmol de de 7,9 graus a l'escala de Richter que va sacsejar el país i que ha deixat més de 4.000 morts. De fet, el sisme va tenir lloc quan l'alpinista i la corredora de muntanya es trobaven al camp base avançat del Makalu, la cinquena muntanya més alta del món, una fita que van abandonar després de comprovar la magnitud de la tragèdia. 

"Tenim el cor al Nepal, tenim el cos aquí, estem encara desubicats, però tot segueix endavant", ha declarat la corredora manresana resident al Berguedà. Durant l'entrevista que han realitzat al programa Els Matins de TV3, els dos esportistes han relatat com va ser la seva experiència; un sisme que durant les primeres hores van considerar anecdòtic, però del qual en van anar descobrint les conseqüències en pròpia pell. 

Segons ha relatat Picas, un dels fets que els va alertar va ser l'actitud de sorpresa dels xerpas, tot i que ha reconegut que fins que no van baixar a Katmandu, no van ser conscients "de la capacitat de destrucció que va tenir aquest terratrèmol". 

Davant d'això, i per una "qüestió de respecte pel país", Latorre i Picas van optar per abandonar l'ascensió a la muntanya, un repte que han afirmat que no descarten de cara als propers anys.