L'Ajuntament estrena un mètode contra les plagues dels arbres

Es tracta d'un sistema més respectuós amb el medi ambient i les persones

Redacció
14 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:40h
La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Manresa ha estrenat un mètode alternatiu de tractament fitosanitari dels arbres de la ciutat que evita els tractaments aeris i la nebulització de productes químics. El nou mètode, anomenat endoteràpia, és innocu per als ciutadans, evita al·lèrgies o molèsties, és respectuós amb l'entorn i es pot realitzar a qualsevol hora del dia.

El sistema que utilitza l'Ajuntament de Manresa amb Moix Serveis i Obres SL, empresa concessionària dels tractaments fitosanitaris, és el de injecció directa sense trepant. Consisteix en injectar en el tronc de l'arbre una substància, que pot ser nutritiva o fitosanitària, que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta.

Aquest nou mètode té l'avantatge que permet focalitzar la cura contra la plaga de cada exemplar o grup d'arbres, i evita que es facin tractaments indiscriminats. 

L'endoteràpia té també altres avantatges: és un mètode respectuós amb els arbres, ja que no es realitzen trepants; respecta els insectes útils; es pot aplicar encara que plogui després del tractament; té una llarga persistència; arriba fins a les puntes dels arbres encara que siguin molt alts, i permet un estalvi en l'ús dels productes fitosanitaris.