CUP i Democràcia Municipal demanen que la JEZ declari nul·la la llista de PxC

Les dues formacions han presentat a la Junta una sol·licitud per a que consideri com a no presentats els documents de les noies de Bellcaire d'Urgell a l'entendre que són falsos, i que, al no tenir la llista de PxC substituts per cobrir les baixes, es consideri no vàlida

Pere Fontanals
14 de maig del 2015
Actualitzat a les 23:52h
Jutjats de Manresa.
Jutjats de Manresa. | Mar Martí

Jutjats de Manresa. Foto: Mar Martí


La CUP i Democràcia Municipal, dues de les candidatures que es presenten a Manresa per a les eleccions municipals del proper 24 de maig, han presentat aquest dijous al matí a la Junta Electoral de la zona de Manresa un escrit sol·licitant que s'atengui la petició de Carla Hinojosa i Gemma Domenjó de causar baixa de la llista de PxC a la capital del Bages i que, com a conseqüència, es declari "nul·la" la llista d'aquesta formació "ja que no hi ha suplents que puguin ocupar el lloc de les dues persones que volen renunciar".

L'escrit presentat pels dos partits a la Junta Electoral recull les notícies publicades per Manresainfo.cat des del passat dia 12 sobre PxC havia falsificat la signatures de dues noies per incloure-les com a números 12 i 25 de la seva llista de Manresa, que aquesta pràctica s'havia donat, com a mínim, amb tres membres més de la llista que havia presentat inicialment PxC, i finalment, que les primeres dues noies havien presentat denúncia a la comissaria dels Mossos de Lleida acusant a PxC de falsificació en document públic.

L'argumentari legal desplegat per la CUP i Democràcia Municipal, al que ha tingut accés Manresainfo.cat es basa en dues premisses. La primera, que com marca la Llei orgànica de règim electoral general, l'escrit de presentació de la llista s'ha d'acompanyar de la declaració d'acceptació de la candidatura per cada un dels seus membres. Al considerar que dos d'aquests documents són falsos, s'han de considerar com a no presentats, "incomplint d'aquesta manera l'article 47.4 de la mateixa Llei" (el fet de tenir totes les regidories a les que opten cobertes per candidats).

Amb tot, l'escrit desplega un segon supòsit basat en l'article 48.2 de la citada llei "en que elles poden renunciar a formar part de la candidatura després de la proclamció". En aquest cas, les baixes "han de ser cobertes per el candidats successius", però en la llista que PxC va presentar només hi havia 25 candidats justos, de manera que incompliria, de nou l'article 47.4 abans esmentat.

És per tot això que la CUP i Democràcia Municipal sol·liciten a la Junta Electoral de la zona de Manresa "que s'invalidin les  declaracions d'acceptació de la candidatura, així com els documents acreditatius de les seves condicions d'elegibilitat de Carla Hinojosa López i Gemma Domenjó Mir presentants per Plataforma per Catalunya i per tant, que aquestes persones no formin part de la llista que PxC ha presentat a Manresa".

La Junta Electoral de Manresa ha de decidir sobre aquesta sol·licitud en les properes reunions.