PxC va falsificar un mínim de 3 firmes més de candidats a la llista de Manresa

Tot i que Llort i Vázquez han acusat les dues noies de Bellcaire de "mentir" sobre la falsificació de les seves signatures, tres candidats més de PxC han assegurat a Manresainfo.cat que la número 2 els va demanar una còpia del DNI "per donar-li suport a ella dins del partit" i no pas per entrar a la llista

Pere Fontanals
12 de maig del 2015
Actualitzat el 14 de maig a les 14:47h
990_1431463558Iq4kSyNX_copy
990_1431463558Iq4kSyNX_copy

Cinc persones ja han denunciat ser enganyades per Thais Vázquez per formar part de PxC


L'escàndol destapat aquest dimarts al migdia en exclusiva per Manresainfo.cat, sobre la falsificació de signatures que haurien fet des de PxC per completar la seva llista a Manresa no para de créixer. Si primer eren les candidates número 12 i número 25 de la llista les que acusaven a la formació xenòfoba d'haver falsificat les seves firmes per inscriure-les a la llista de Manresa sense el seu consentiment, podem assegurar que, com a mínim, hi ha tres persones més que van donar el seu suport a la número 2 de la llista, Thais Vázquez, sense pensar-se que els falsificarien les signatures per fer-les entrar a la candidatura de PxC a la capital del Bages. Dos d'ells fins i tot van presentar-se a la Junta Electoral de Manresa, als jutjats, l'endemà de sortir publicades les llistes al Diari Oficial de la Província de Barcelona, per indicar que ells no havien autoritzat la seva inscripció a la llista.

Els que eren número 15 i número 22 a la llista presentada inicialment per PxC, Norbert Sanllehí Rueda i Adrià Domènech Sala, han confirmat al diari que, fent servir la mateixa pràctica que amb les noies de Bellcaire d'Urgell, la número 2 de la llista, Thais Vázquez, aprofitant-se de la seva amistat els va demanar una còpia del seu DNI per "donar-li suport a ella per poder ser a dalt de tot de la llista". "En cap moment ni va comentar ni ens va demanar per formar part de la llista de Manresa", ha afirmat Sanllehí. La sorpresa va ser majúscula quan el 22 d'abril van sortir publicades les llistes i van veure que tots dos en formàvem part. Segons expliquen a Manresainfo.cat, van parlar amb Vázquez que els va demanar que aguantéssim a la llista "ja que no tenien ningú per substituir-los" i els "anul·larien la candidatura". Tot i amb tot, els joves es van dirigir als jutjats i van dir que ells no havien autoritzat la seva inscripció a la llista de PxC. La Junta Electoral de zona va esborrar-los i va instar a PxC a cobrir les dues vacants ja que no tenia cap substitut inscrit, cosa que va fer amb la inclusió de Víctor Manuel Carmona Flores i d'Antonio José Ruíz Caballero.

Altres no van córrer la mateixa sort, i de la mateixa manera que els ha passat a les bellcairenques Carla Hinojosa i Gemma Domenjó, es van assabentar de l'engany després que es publiquessin les llistes definitives. ABV (que és així com ha autoritzat la publicació del seu nom) es va trobar en el mateix cas que els altres quatre. La seva amiga Thais Vázquez li va demanar una còpia del DNI com a suport "per a què ella progressés a la llista i pogués anar el més amunt possible". Com que es coneixien "de sempre" li va facilitar una foto feta amb el mòbil del document per les dues cares però "en cap cas no li vaig signar cap document". "Si m'hagués demanat per signar un document, me l'hagués llegit, encara que fos per sobre", assevera a Manresainfo.cat. Fins i tot es dóna el cas que ABV es creia fora de la llista quan l'ha trucat el diari aquest dimarts. "Ella em va assegurar que el tema estava arreglat i que no patís".

Tot i l'acusació del número 1 de la llista de PxC a Manresa, Sebastià Llort, i la seva número 2, Thais Vázquez, dient que Hinojosa i Domenjó mentien aquest dimarts al migdia quan denunciaven que algú del partit els havia falsificat les firmes per incloure-les a la llista, l'evidència demostra que no només no mentien sinó que la falsificació de la firma dels "amics" de Vázquez per inscriure'ls a la llista s'incrementa fins a cinc, convertint el cas en una autèntica bomba de rellotgeria a la seu de la Junta Electoral de Manresa.

I aquestes cinc persones són les que Manresainfo.cat ha pogut comprovar, perquè a la llista, de mà de la número 2 han entrat, com a mínim, cinc persones més, entre els quals els seus pares, 6 i 17, i la seva parella, al número 9, que evidentment no reconeixeran la traïció portes enfora, i dos joves més amb els que el diari no ha pogut contactar, fins el moment.