PxC va falsificar la firma de 2 noies de Bellcaire per tancar la llista de Manresa

Després que la Junta Electoral de Manresa els hagi respost que és massa tard per tirar enrere les paperetes, les dues universitàries es plantegen portar el cas a la justícia ordinària i demanar la suspensió cautelar de la candidatura de PxC a la capital del Bages |Carla Hinojosa i Gemma Domenjó, que van ser incloses sense saber-ho a les posicions 12 i 25, asseguren que els seus postulats polítics "són totalment contraris als que defensa aquest partit"

Pere Fontanals
12 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:23h
Sebastià Llort, el cap de llista de PxC a Manresa, en una foto recent.
Sebastià Llort, el cap de llista de PxC a Manresa, en una foto recent. | Pere Fontanals

Sebastià Llort, el cap de llista de PxC a Manresa, en una foto recent. Foto: Pere Fontanals


Carla Hinojosa López i Gemma Domenjó Mir denuncien que PxC ha pres una còpia del seu DNI sense autorització i ha falsificat les seves signatures per fer-les entrar en la llista que el partit ha presentat a Manresa. Les dues joves universitàries apareixen en els llocs 12 i 25 que el partit racista ha presentat a la capital del Bages sense que elles ho hagin autoritzat ni, molt menys, signat. És més, asseguren a Manresainfo.cat que els seus postulats polítics "són totalment contraris als que defensa aquest partit" i és per això que no volen, "de cap manera" tenir-ne cap relació.

Segons relaten al diari les pròpies afectades, un dia de primers de maig es van trobar que realitzant una cerca del seu nom amb un buscador d'Internet es van trobar formant part de la llista de PxC a Manresa. Setmanes enrere una amiga seva "o una noia que ens pensàvem que era la nostra amiga", els va demanar una còpia del seu DNI com a suport per entrar en una llista electoral. Les noies van enviar-li una foto del document feta amb el mòbil per Whatsapp. Tot i que les afectades no han volgut donar el seu nom, per l'edat i per la posició que ocupa a la llista de PxC, "l'amiga" que els va demanar els documents és la número 2, Thais Vázquez.

A partir que van descobrir que el seu nom era a les llistes, Hinojosa i Domenjó van deduir que a banda de fer servir els seus DNI per a apuntar-les com a candidates, també era necessari que els falsifiquessin la signatura per presentar el rol a la Junta Electoral de Manresa.

Després de trucar nombrosos cops a la persona que els va demanar la foto del DNI, a PxC i a la Junta Electoral de Manresa, Hinojosa i Domenjó van enviar un fax a la Junta Electoral de zona per anunciar la seva renuncia com a membres d’aquesta llista electoral. Segons expliquen les pròpies noies, la Junta, lluny de castigar el partit racista, els contesta que “atès el moment en que es troba el procés electoral i tenint en compte que ja han estat confeccionades i distribuïdes [les llistes], s'han d'entendre com a vàlides, si bé es tindran per no incloses les candidates esmentades”.

Vist que ni el propi partit ni la Junta Electoral de zona no els arreglen el problema, Carla Hinojosa López i Gemma Domenjó Mir es plantegen presentar denúncia a la justícia ordinària per falsificació documental, de signatura i mal us de les seves dades personals, arribant, si és necessari, a demanar la suspensió cautelar de la candidatura de PxC a Manresa. "Nosaltres estem en època universitària. Què passarà si el dia de demà quan anem a buscar feina, el responsable de personal fa una cerca a Google i veu que ens hem presentat a unes eleccions per PxC?" es pregunta Carla Hinojosa retòricament.

Ara caldrà veure com se soluciona el tema de cara al 24 de maig, tant pel que fa a la participació de PxC en les eleccions manresanes, com per com es repara el dany causat a aquestes dues joves estudiants de Bellcaire d'Urgell que només van pecar de confiar en "una amiga".
 

PxC acusa les joves de Bellcaire de mentir sobre les falsificacions