Antonio Espinosa: «L'Ajuntament està segrestat per l'independentisme»

El cap de llista de Ciutadans assegura que les associacions de Manresa "no se senten prou tingudes en compte a l'hora d'establir la política municipal"

, Manresa | 12/05/2015 a les 00:00h
Especial: Municipals 2015
Arxivat a: Política, Municipals 2015, Ciutadans
Aquesta notícia es va publicar originalment el 12/05/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El cap de llista de Ciutadans, Antonio Espinosa, acompanyat del seu número 2, Andrés Rojo. Foto: Pere Fontanals


Antonio Espinosa Cerrato, natural de Villamayor de Calatrava (Ciudad Real), viu a Manresa des de 1971, actualment al barri de la Carretera de Santpedor. De 56 anys, està casat i té dues filles, i el seu espai preferit de la ciutat és la Seu i el seu entorn.

Afiliat a Ciutadans des del 2006, n'és el coordinador i portaveu a l'Agrupació de la Catalunya Central, membre del Consell General i, des del 2008, pertany al Comitè Executiu del partit, com a responsable de la secretaria d'Estudis i Programes.

- Creu que els casos de corrupció estatal o nacional poden afectar les eleccions municipals i, en cas afirmatiu, com?
- Hi ha circumstàncies que afecten a les eleccions municipals, com la corrupció. Es vota en termes de renovació. Es tindrà en compte.

- Quins 3 punts destacaria del seu programa electoral?
- Primer, implantar un sistema en que els polítics no formin part de les adjudicacions en els contractes d'obres i de compres, només en els criteris. El polític fixa les condicions, però qui haurà de contractar serà l'interventor o el secretari, i fer-ho electrònicament, per saber si s'han seguit els criteris, establir una base de dades. Així, sempre quedarà el registre, que es bolcarà al portal de transparència de l'Ajuntament, assolint així la fi del clientelisme polític.

El finançament no pot ser exclusivament mitjançant l'IBI. S'ha de fer amb participació de l'IRPF; sabem que no depèn de la legislació local.

Des de l'Ajuntament s'ha de garantir la dignitat per a tots. Calen uns serveis socials que evitin l'exclusió i que atenguin les moltes situacions de pobresa energètica i social.

- Quines serien les primeres mesures que prendria en cas de ser investit alcalde?
- Auditoria per saber com està realment la situació financera. Contacte amb diferents associacions. Establir una millor relació, ja que ens diuen que l'Ajuntament parla poc, i, sobretot, escolta poc. No se senten prou tingudes en compte a l'hora d'establir la política municipal. Per exemple, el POUM hauria estat una gran oportunitat de participació; no convenç a la gent. No només s'ha de demanar l'opinió de la gent sobre la independència.

- Perquè cal votar el seu partit? Què aporta de diferent al govern actual?
- Perquè cal un canvi a Manresa, que la gent demana. L'Ajuntament ha de ser una institució oberta i plural. Actualment, l'Ajuntament està segrestat per l'independentisme, també els carrers i les places, com, per exemple, la 'bandera de les astes', que no és la senyera. S'ha de corregir perquè suposa l'exclusió d'una gent que te ideologies diferents. La resta ens sentim exclosos, i cada cop més gent ens ho diu. Nosaltres aportaríem aquests canvis que la gent demana.

- Què ha canviat del partit que, amb Sandalío del Río al capdavant, va treure 390 vots el 2007 i que no es va presentar el 2011? 
- Ha canviat tot, l'organització, tant a nivell de Manresa i de Catalunya, com la gent a nivell local. El punt de vista ideològic, i les idees originaries de Ciutadans, però, es mantenen.

- Dins l'eix esquerra-dreta, com es definiria?
- L'eix esquerra-dreta no és un eix que ens digui massa. Un partit que defensa que es parin les obres de l'AVE i que s'inverteixi en innovació és d'esquerra o de dreta? Igualment en política social...

Últimament, la gent es situa en el centre polític, però per a nosaltres és una qüestió secundària. L'important són les mesures a prendre.

COMENTARIS

de centres no?
Anònim, 12/05/2015 a les 01:36
+11
-19
Ès normal que els faci vergonya dir que són de dretes, a mi tambè m'en faria!
colons
ciutadà, 12/05/2015 a les 04:28
+16
-20
Qui és el segrestador, senyor Antonio? Amb quines armes s'ha fet, el segrest? Qui és el segrestat? Hi ha cap decisió que hagi pres a l'Ajuntament que no s'hagi aprovat per la majoria de vots?

Ja n'hi ha prou de mentir per crear alarmisme! Per sort a Manresa ens coneixem gairebé tots i sabem distingir qui vol governar per servir i qui ho vol fer per servir-se. Sabem perfectament qui són els seus amos: no ho són els ciutadans de Manresa; els seus amos són 650 quilòmetres lluny d'aquí i tenen el calaix ple, en bona part, dels impostos que paguem els catalans i que no tornen.
anims Espinosa
Anònim, 12/05/2015 a les 07:19
+21
-20
ciutadans al poder
Asesor
Anònim, 12/05/2015 a les 08:34
+14
-13
Els asesor de los 3500 pavos nos viene a decir que hace falta un cambio,di que sí,sin escrúpulos y con un morro que te lo pisas,por cierto a que se debe que en unos barrios vuestra publi sea en catalán y en otros en castellano,trileros
da miedo.
Anònim, 12/05/2015 a les 08:59
+20
-16
entre Ciudadanos, PP y PxC no se cual me da mas miedo!
JA JA
Anònim, 12/05/2015 a les 09:10
+5
-6
Ladran... pues cabalgamos!!
La vergúenza del Bages Sud
Anònim, 12/05/2015 a les 09:25
+10
-14
Los ayuntamientos que están secuestrados son el Pont Castellgalí y Castellbell por un socialismo al más puro estilo andaluz no hay mas que ver a la zeñorita y los dos zeñoritos, con sus fiestas rocieras y sus ferias.
els partits de sempre
Anònim, 12/05/2015 a les 09:48
+12
-5
Ho han fet tan malament, que al final surt algú.
Barri antic, aparcaments, parquimetres, zona peatonal, carril bici, sorolls nocturns...esta ben resolt?
¡ Si no piensas como yo!!
Anònim, 12/05/2015 a les 10:08
+13
-10
Buenos días.

Si no piensas como yo eres un facha de madrid, bla, bla, bla.
Si no piensas como yo y encima eres de Andalucia, Madrid, Zaragoza eres un colono.

Buenas reflexiones para tenerlas en cuenta.

Colonos a Urano
Anònim, 12/05/2015 a les 10:44
+11
-15
Aquest es pensa que posant banderes espanyoles a tot arreu la gent tornarà a tenir feina, diners, cotxes, cases... Ell també viu "gràcies" al discurs de la independència, encara que la refusi. Que no vagi de llest el senyor que cobra DEL SEU partit
Bienvenidos
Anònim, 12/05/2015 a les 11:12
+15
-11
Ya era hora que ciudadanos se presentara en Manresa. Me gusta vuestro programa a nivel nacional, espero que esteis a la altura a nivel municipal, cosa que en el ambito de nuestra comunidad autónoma estaís haciendo un gran trabajo. Me gusta que digaís un ayuntamiento para todos no como ahora que es solo para lo que piensan como ellos y lo que se necesitan son grandes profesionales para manejar y gobernar nuestra ciudad.
Mucha suerte y con nosotros ya teneis 3 votos mas.
...
Anònim, 12/05/2015 a les 13:29
+7
-9
Tu per el franquisme, feixista .....
Desmontando a CiudadAnos
lsidre, 12/05/2015 a les 16:10
+6
-11
Aquest individu no té ni punyetera idea de com funcionen les compres o els contractes als ajuntaments, i menys encara de la tasca que fan els serveis socials -vaja, és que ni tan sols no hi ha posat els peus- però és clar, garlar és de franc, i parlar d'oïdes, un esport.

Per cert, ciudadAno Espinosa, aquí teniu els indexs de transparència de l'Ajuntament de Manresa, uns dels més alts de l'estat:Transparència de la qual no pot presumir CiudadAnos, una de les organitzacions més opaques, ratllant en la desvergonya i el cinisme:


LZ5frT88

Potser l'exclusió i la pobresa energètica i social, i la gent sense habitatge, les hem d'agrair als paganinis de CiudadAnos, als seus patrocinadors, als miserables del Pont Aeri i l'Ibex-35, i als que volen seguir escanyant els treballadors i ofegant Catalunya.

Definitivament, aquests neofalangistes no peten rodó...
Sabeu què podeu anar fer a la via, oi?
Està la penya molt exaltada
els del eurostoxx, 12/05/2015 a les 16:40
+9
-7
Es clar, amb el pas del temps l'independentisme perd pistonada.
I més que en perdrà.
Qui amb un cap normal convoca a les urnes a 9 mesos vista?
Ah si, a l'astut!!
Amics indepes: heu jugat les cartes molt malament, deixant apart que entre el tristpartit i corrupgencia i unio, heu arruinat Catalunya.
Aneu a provisionar-vos de trankimazins, no sigui que no n'hi hagi per totes.
carai, carai !!
josepm, 12/05/2015 a les 19:20
+8
-5
Sr Espinosa, perquè no explica la seva tasca a la UPC. Crec que seria molt interessant pels electors, presumptament esclar.
ES TEMPS DE FER LA DECLARACIÓ DE LA RENDA !!
Anònim, 12/05/2015 a les 22:50
+6
-6
Presuntament Sr. Espinosa quina feinada que de segur te, fer campanya per l 'alcaldia i fer declaracions de la renda per les amistats i no amistats. Segur que mai a treballat tant com ara. Estic segur per això, que la recompensa en gran en tots els sentits.
Manresa es petita i tots en coneixem, eh que si Sr. Espinosa
ex_cs
Anònim, 12/05/2015 a les 23:17
+5
-6
Escuchar a la gente Antonio? Creo que precisamente ese es tu defecto que no escuchas y cuando no piensan como tu chillas y ofendes, he estado cerca tuyo un año y he tenido bastante para ver lo que es ciudadanos..otro mas como pp o peor
uf !
Anònim, 13/05/2015 a les 07:18
+3
-5
Espinosa, veig que són uns quants els que et tenen calat, ara a més far des de guanyar 4.000 € al mes ?. Visca la regeneració política amb personatges com tu. Els comentaris sempre són lògicament amb un presumptament, no et vull donar feina que et colapses ràpid tu.
tot presumptament.
presumptament, es diu, es comenta, es rumoreja que ............
Anònim, 13/05/2015 a les 09:53
+2
-4
Si aquesta ciutat hi hagués un periodisme D investigació, seria bo que es demanes informació a la UPC entre companys del Espinosa i segur que donaria per fer un bon reportatge. Seria bo saber com va accedir a treballar a la UPC. El Espinosa es una persona molt meritoria o no. Espero que el Espinosa s expliqui ja que hi han moltes males llengües i seria important que ell s'expliqués per algunes de les coses que s han dit en alguns comentaris. És molt important saber amb detall como es comporten i com s han comportat al llarg de la seva vida els electes.
por los comentarios
Anònim, 13/05/2015 a les 11:09
+5
-3
Algunos temen que Espinosa sacara unos muy buenos resultados en Manresa ,en todas las grandes ciudades de Catalunya,Ciutadans arrasara
Trabajé con Antonio
Anònim, 13/05/2015 a les 15:08
+4
-4
He trabajado muchos años con Antonio y solo tengo cosas buenas que decir. Si es verdad que tiene un pronto fuerte pero es un gran profesional. Lleva muchos años al servicio del partido y es capaz de analizar cada cosa hasta llegar al final, no importa el tiempo que gaste, al final saca conclusiones y con un alto nivel de puntería. Me gustaría poner mi nombre, pero no soy tan valiente como tu... Ya sabes si no piensas como ellos te pones en su punto de mira. Ánimo, ya sabes que ahora te espera unos días duros sobre todo desde algunos medios pero la ciudadanía no somos tontos.
Se te ve el plumero ex_cs
Fart de tots! , 13/05/2015 a les 16:10
+3
-3
que se te ve el plumero ex_cs o ex otros partidos. Tu solo te retratas!! Animo a Antonio y a C's. Y a ti, oportunista ex...que te vaya mejor en los negocios que en la política.
Para el de Desmontando a Ciudadanos
Uno que pasaba y no se podía callar..., 13/05/2015 a les 16:16
+3
-3
Este va para el señor ese que dice no se que sobre la transparencia en ciudadanos que es un partido muy opaco... pero que arriesgada es al ignorancia... a ti si que se te desmonta rápido....
En el link que aparece se puede ver como ciudadanos ha sacado un 10 que es la máxima nota posible sobre transparencia...cuando se dará cuenta toda esta gente que critica solo por ideología que no para de hacer el ridículo una y otra vez... yo creo que este pertenece a Diplocat que tampoco paran de hacer el ridículo internacionalmente....

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Navàs viurà aquest cap de setmana la Fira de Tardor
Navàs viurà aquest cap de setmana la Fira de Tardor | AjNvs
Del divendres 19 al diumenge 21 d'octubre
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 19
«Sopa de pollastre amb ordi» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'octubre
«Sopa de pollastre amb ordi» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'octubre | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el dissabte 27 i el diumenge 28 d'octubre