Tot a punt per a la 5a edició del DecaBike

La pedalada organitzada per Decathlon Manresa tindrà lloc diumenge sobre un recorregut de 9 quilòmetres amb trams de ciutat i d'Anella Verda

Redacció
06 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:56h

Imatge del DecaBike de 2014 al seu pas pel Parc de l'Agulla Foto: Decathlon


Els aficionats a la bici tindran diumenge l'oportunitat de gaudir d'aquest esport pels carrers de Manresa, amb motiu de la cinquena edició del Decabike que organitza anualment Decathlon. La sortida és a les 10 del matí a l'establiment de Decathlon Manresa i finalitzarà cap a les 12:15 del migdia. Tot seguit començaran diferents activitats esportives per als més petits. Aquest dimarts a la tarda s'han donat a conèixer els detalls de la cinquena edició del Decabike 2015 a l'establiment Decathlon.

Sota el lema 'Pedalem junts', els grans magatzems organitzen una nova jornada lúdica i esportiva pensada per a gaudir en família que inclou, a banda dels nou quilòmetres de recorregut amb bicicleta que passarà per diferents punts de la ciutat.

L'organitzador del Decabike 2015, Eric Manteca ha explicat que l'esdeveniment consisteix en “una pedalada amb la intenció de passar un dia en família, amics, etc. apte per a totes les edats”. Pel que fa al responsable de ciclisme del Decathlon, Lluís Diaz ha assegurat que la pedalada “vol apropar l'esport al major nombre de persones possible”.

Les inscripcions estan obertes i es poden fer fins el mateix diumenge, presencialment a la botiga Decathlon Manresa, a través de la pàgina web o bé, des del seu perfil a Facebook. La inscripció val 2 euros i inclou samarreta tècnica i kit d'avituallament. Segons els organitzadors, ja hi ha un total de 250 inscrits i animen als participants a que s'inscriguin amb antel·lació per tal que no es creïn cues el mateix dia de la pedalada.

Prèviament a la cursa, hi haurà un taller de posada a punt de bicicletes per tal de disputar l'esdeveniment esportiu amb total seguretat. En l'edició anterior, van participar-hi 250 persones.

9 km de recorregut
Pel que fa al recorregut és similar al de l'any passat per part de l'Anella Verda. La pedalada començarà a les 10 del matí a la zona d'estacionament del Decathlon des d'on s'iniciarà el recorregut d'uns 9 quilòmetres de distància, apte per a tots els públics, i especialment pensat, per gaudir-lo amb la família, ja que combina un circuit planer i de poca dificultat.

A cada participant se li entregarà un dorsal, tot i que no es tracta de cap pedalada competitiva. El recorregut seguirà pel carrer Joan Fuster, direcció carrer Sant Cristòfol fins arribar a la carretera de Vic. Tot seguit, s'entrarà per l'Avinguda dels Dolors, i s'enllaçarà amb el carrer de Santa Joaquima per arribar fins al Parc de l'Agulla, on enguany s'instal·larà l'avituallament. La pedalada es reprendrà seguint el camí de les aigües, es pujarà cap a la Plaça de la Creu (Avinguda de les Bases) direcció carretera de Santpedor. Es continuarà per enllaçar amb la carretera de Vic. Just abans d'arribar al pont de ferro, es girarà cap a la dreta direcció al carrer de Sant Joan d'en Coll. Tot seguit, es pedalejarà cap a la Font dels Capellans, fins arribar a creuar la carretera Viladordis. Un cop al final, es girarà a l'esquerra per agafar el camí rural fins arribar a la sortida del pàrquing de Decatlhlon.

Diversitat d'activitats per als més petits
Un cop finalitzi la cursa, que es preveu que sigui pels volts de les 12:15h, s'iniciaran les activitats per als més menuts a la zona d'estacionament del Decathlon. Hi haurà diverses activitats que aniran des de la instal·lació d' un rocòdrom, tirolina, futbolí humà, tir amb arc, circuit de patins, BMX, futbol, bàsquet, etc. Per acabar la festa, es durà a terme una sessió de Sh'bam amb la col·laboració de l'Ateneu Les Bases i una degustació de pintxos (2 tapes) i beguda per 2 euros amb la col·laboració de La Taverna del Pintxo.

Una organització complexa
En total, una quarantena de voluntaris participaran en les tasques d'organització. L'esdeveniment esportiu disposarà d'ambulància i cotxe escombra. L'acte compta amb la col·laboració de la Policia Local i de l'Ajuntament de Manresa.