Albert Pericas podria ser regidor «consort» a Sant Joan

Pere Fontanals
03 de maig del 2015
Actualitzat el 04 de maig a les 14:17h
El president del GM de PxC, Alberto Pericas, en una imatge d'arxiu al ple de l'Ajuntament.
El president del GM de PxC, Alberto Pericas, en una imatge d'arxiu al ple de l'Ajuntament. | Àlex Gómez Ribera

El president del GM de PxC, Alberto Pericas, en una imatge d'arxiu al ple de l'Ajuntament. Foto: Àlex Gómez Ribera


Tot i que l'actual president del Grup Municipal de PxC a l'Ajuntament de Manresa no repetirà a la llista racista de les eleccions del 24 de maig, la seva esposa, Inmaculada Cervilla, sí que ho farà encapçalant la llista de PXC a Sant Joan de Vilatorrada, plaça on els xenòfobs van aconseguir un regidor el 2011.

De fet aquesta no és la primera aventura política de la dona de Pericas. El 2011 també anava de cap de llista de PxC al Pont de Vilomara i Rocafort, però no va obtenir prou suport electoral i no va aconseguir la regidoria. De totes maneres ja feia temps que Inmaculada Cervilla s'havia incorporat com a suport administratiu del Grup Municipal de PxC del Vendrell, on els racistes tenien 4 regidors, tot i que rares vegades se la veia pel despatx.

Precisament al Vendrell va ser un dels punts forts del país on es va engegar la revolució que va viure PxC per aconseguir fer fora Josep Anglada del partit. Curiosament, amb un capítol confós entremig que implicava Pericas, ja que l'expresident de PxC va afirmar que havia traspassat 19.000 euros al compte de PxC a Manresa on l'única persona que hi tenia accés era el propi Pericas. I sense motiu aparent, Pericas no repeteix com a candidat en cap llista de PxC.