El PP de Sant Joan entra de ple en una campanya islamofòbica

El cap de llista popular, Josep Lluís Javaloyes ha penjat dos comentaris al seu Facebook fent-se eco de rumors i assegurant que amb la independència "tots els irregulars tindran papers"

Pere Fontanals
03 de maig del 2015
Actualitzat el 04 de maig a les 12:03h
990_1430667382Untitled-2
990_1430667382Untitled-2

Josep Lluís Javaloyes, el cap de llista del PP per a les eleccions municipals a Sant Joan de Vilatorrada, té molt present que en els comicis de 2011 va estar a punt de quedar-se sense cadira a l'ajuntament per la irrupció de PXC, que el va superar per 26 vots, i no vol que es repeteixi aquesta situació el 24 de maig.

És per això que en els darrers dies ja publicat un parell de missatges islamofòbics al seu perfil de Facebook en que pretén deixar clar que en el debat sobre la immigració no té res a envejar a PXC. El 23 d'abril assenyalava que di Catalunya aconseguia la independència "tots els irregulars tindran papers" atribuint-li aquesta frase a la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.

I a l'endemà reproduïa rumors que es diuen al poble tot i que assegurava que "no és persona de creure's els rumors". El rumor en qüestió és que "l'actual govern local (CiU-ERC) està buscant una ubicació per a la instal·lació d'una mesquita, o un oratori musulmà. I que estaven pensant en el poliesportiu municipal", per acabar dien que si ell és escollit "com a Alcalde, això no arribarà a ser una realitat".

L'alcalde de Sant Joan de CiU, Gil Ariso, i el regidor d'ERC, Jordi Pessarrodona, consultats per Manresainfo.cat han negat tenir coneixement d'aquests rumors, i han negat categòricament que ells busquin un nou emplaçament per a la mesquita, que actualment es troba al carrer Tarragona gestionada per l'Associació Islàmica de Sant Joan. Tot plegat es deu al fet que "en les darreres eleccions municipals PXC va treure més vots que ells i per això surt ara per aquí", raonen.

De fet, un cop l'any, l'Associació Islàmica de Sant Joan organitza el Ramadà al poliesportiu. "Ho fa com qualsevol altra entitat: sol·licita l'ús, el lloga i paga el lloguer estipulat per normativa", explica el regidor republicà, que assegura que no és feina del govern "buscar un nou emplaçament" per a la mesquita o qualsevol altra entitat.

Curiosament, el comentari en que parla sobre la independència i els "papers per a tots" l'escriu en català, i el comentari sobre la mesquita al poliesportiu, ho fa en castellà.