Súria clou els actes al voltant de la Diada de Sant Jordi

Imatge de la performance multidisciplinari 'Mar'.
Imatge de la performance multidisciplinari 'Mar'. | AjSú
Redacció
29 d'abril del 2015
Actualitzat a les 14:34h

Imatge de la performance multidisciplinari 'Mar'. Foto: AjSú


La celebració de Sant Jordi va acabar a Súria amb l'acte multidisciplinari 'Mar', celebrat al Casal de Joves, i la 20a Mostra de Dansa, que va tenir lloc a la plaça de Sant Joan. El programa d'actes es va iniciar el passat 16 d'abril i ha inclòs la presentació de vuit llibres vinculats a Súria, a més d'altres activitats musicals, teatrals i lúdiques que han registrat una elevada participació.

'Mar' ha estat una iniciativa de joves creadors suriencs per integrar en un únic espectacle la dansa, la pintura, la música, la imatge i la poesia. La seva presentació va anar a càrrec d'Irene Carreño, Daniel Enguix, Alba Gonzálvez, Mabel Nieto, Maria Pelfort i Marc Pusó.

Prèviament va ser presentat el making off i el curtmetratge 'Annex 1' de Maria Agut. L'acte, celebrat el divendres 24 d'abril, va començar amb una paraules de benvinguda i presentació a càrrec de la regidora d'Educació i Cultura, Ana Pérez. 

La 20a Mostra de Dansa va comptar amb la participació d'una desena d'escoles de dansa de diferents comarques catalanes. L'acte, organitzat per l'Escola de Ballet Maria Cinta de Súria, formava part de la commemoració del Dia Internacional de la Dansa, que se celebra cada 29 d'abril. La regidora Ana Pérez hi va lliurar records als representants de les escoles participants.

El programa d'actes de Sant Jordi ha estat organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, amb el suport de la Biblioteca Pública i de la Diputació de Barcelona, dins de les activitats del programa Súria Municipi Lector.

Enguany hi han estat presentades les següents obres, en una nova edició del cicle 'Per Sant Jordi, llibres de casa': 'Silencis', coordinat per Jordi Algué; 'Métrica simétrica', 'Verso atado' i 'La Bíblia en palíndromo' de Pere Ruiz; 'Un mono en la despensa' de Laura Antolín; 'Cants d'amor a l'amor' de Ramon Gómez; 'Ecosistema' de Josep Maria Rodríguez; i 'El venedor de somnis i altres contes' de Xavier Enguix.

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, la Biblioteca Pública es va traslladar a la plaça de Sant Joan. En aquest mateix espai públic es van fer tallers per a infants, a càrrec de les AMPA de les escoles de la vila, i s'hi va oferir l'espectacle 'Els colors de la pluja' de la companyia La Nona Teatre.

Aquest ha estat el programa d'actes més ampli organitzat en els darrers anys a Súria a l'entorn de la diada de Sant Jordi. A més de les activitats relacionades directament amb els llibres, l'Escola Municipal de Música va oferir diferents actuacions i el duet surienc Morlan River va protagonitzar un concert al Casinet del Poble Vell.

Coincidint amb la presentació dels llibres de Pere Ruiz, el Club Palindromista Internacional, entitat presidida per l'autor surienc, va celebrar en aquest mateix espai la seva 10a trobada a Súria. En el marc d'aquest acte, actors del Grup de Teatre del Foment Cultural van interpretar la peça palindròmica 'Diálogo piropero y amoroso' de María José Abia i Pere Ruiz.
Arxivat a