L'Institut Guillem Catà clou el Catà en Acció més creatiu

L'artista Susanna Ayala coordina un taller de pintura mural que testimonia l'obra de Guillem Catà a la paret exterior de l'Institut

Susanna Ayala pinta un mural a la paret exterior de l'Institut Guillem Catà.
Susanna Ayala pinta un mural a la paret exterior de l'Institut Guillem Catà. | IGC
Redacció
29 d'abril del 2015
Actualitzat a la 13:24h

Les 4es. Jornades Catà en Acció, que impulsa l'Institut Guillem Catà de Manresa, han aconseguit mobilitzar tot el centre en un programa de més de cent activitats, enguany sota el signe de la creativitat.

Dilluns, alumnes, pares i mestres van omplir fins al capdamunt l'Auditori del Conservatori Municipal de Música per escoltar la seixantena de músics de la nova Big band del Catà. Les paraules d'Ester Bonal, a la conferència d'inauguració, foren inequívoques: la música afavoreix el desenvolupament de l'autonomia, l'autocontrol i l'autoestima dels alumnes. El projecte tindrà continuïtat, segur:

"Som la Big band del Catà,
que bé que ens ho passem!
Si us agrada això que fem
veniu-nos a escoltar!".

Aquest dimarts i dimecres les activitats s'han succeït: xerrades, tallers i fins algunes sortides es desenvolupen en paral·lel. La primera de totes anava d'acord amb les escoles del barri –La Font i l'Espill- en un parell de curses urbanes que van tornar a ser espectaculars. O d'altres tan novedoses com la cursa de canicros, amb set gossos. O, al taller de fusteria, la construcció d'un 'cajón' per tornar a l'univers musical que acompanya tots els dies.

El Catà en Acció acaba aquest dimecres amb el festival dels 'Catacracks' i deixa a l'exterior del centre un record preciós, fruit del taller de pintura mural que ha coordinat l'artista manresana Susanna Ayala amb el professor Carles Perramon. Des d'avui, el carrer Rosa Sensat té una preciosa al·legoria de la Sèquia i del seu mestre d'obres, Guillem Catà.