Voleu calcular com es repartiran els regidors del vostre municipi?

La calculadora virtual de Manresainfo.cat permet configurar el consistori tot aplicant la Llei d'Hondt | Dissenyada pel Departament Tècnològic de ND, a càrrec de Miquel Serrabassa i José Manuel Gutiérrez

Redacció
28 d'abril del 2015
Actualitzat a les 20:17h
Calculadora de regidors de Nació Digital
Calculadora de regidors de Nació Digital | Adrià Costa

Calculadora de regidors de Nació Digital. Foto: Adrià Costa.
 

El repartiment d'escons o de regidors en unes eleccions es calcula mitjançant l'anomenada Regla d'Hondt, un sistema matemàtic per convertir el número de vots en representants, que en el cas de les eleccions municipals té una barrera del 5% dels vots que fa que només els partits que assoleixin aquesta xifra tinguin representació.

Miquel Serrabassa i José Manuel Gutiérrez, des del Departament Tecnològic de Nació Digital, han preparat una eina per realitzar simulacions a partir de dades estimades en funció dels principals criteris, com el cens total, la participació i el nombre de vots obtinguts per cada formació política que concorre als comicis. Aquestes dades permeten provar tots els escenaris possibles, o veure quina seria la composició final amb unes xifres determinades de vots.

A més, es poden compartir les simulacions un cop realitzades, per tal d'accedir-hi directament des de les xarxes socials o WhatsApp, o per enllaçar-les com a suport a altres publicacions.