La poesia protagonitza dues noves presentacions del Sant Jordi surienc

Redacció
22 d'abril del 2015
Actualitzat a les 21:04h
Presentació del recull poètic 'Cants d'amor a l'amor' de Ramon Gómez, a Súria.
Presentació del recull poètic 'Cants d'amor a l'amor' de Ramon Gómez, a Súria. | AjSú

Presentació del recull poètic 'Cants d'amor a l'amor' de Ramon Gómez, a Súria. Foto: AjSú


La poesia va protagonitzar les presentacions del cicle 'Per Sant Jordi, llibres de casa' que es van portar a terme dilluns i dimarts 20 i 21 d'abril, amb 'Ecosistema' de Josep Maria Rodríguez i 'Cants d'amor a l'amor' de Ramon Gómez. El cicle continuarà amb el taller 'La capsa dels somnis' (17.30 h) i la presentació del llibre 'El venedor de somnis i altres contes' de Xavier Enguix i la il·lustradora Eva Salvador (19.00 h), que tindran lloc aquest dimecres 22 d'abril a la Biblioteca Pública.

'Ecosistema' és la primera antologia de Josep Maria Rodríguez, un dels valors més destacats de la nova poesia en castellà a nivell internacional. El llibre, que ja ha estat presentat a diferents ciutats catalanes i de la resta de l'estat, ha estat publicat en la prestigiosa col·lecció 'La Cruz del Sur' de l'editorial valenciana Pre-Textos.

En l'acte de presentació, celebrat a la Biblioteca Pública, el poeta surienc va manifestar que la publicació d'aquesta antologia és "un motiu de celebració" perquè representa una possibilitat de donar a conèixer encara més la seva obra i per la qualitat dels altres autors publicats en la mateixa col·lecció.

Josep Maria Rodríguez va recitar alguns dels poemes d''Ecosistema', llibre que també n'inclou alguns que fins ara no havien estat publicats. Durant l'acte també es van projectar vídeos de destacades personalitats del món cultural recitant poemes de l'escriptor surienc, com Fernando Delgado, Luis García Montero, Leiva, Joan Margarit, Ignacio Martínez de Pisón, Benjamín Prado, Jon Sistiaga, Estel Solé i Carlos Tarque.

La regidora d'Educació i Cultura, Ana Pérez, va remarcar que Josep Maria Rodríguez és "una figura molt important del món de la poesia", destacant la creixent valoració de la seva obra amb l'obtenció de prestigiosos premis literaris i la inclusió dels seus poemes en diferents antologies.

Aquesta ha estat la segona participació del poeta surienc en el cicle 'Per Sant Jordi, llibres de casa', ja que en l'edició de 2012 hi va presentar la seva obra 'Arquitectura yo'. L'any 2010, Josep Maria Rodríguez també va protagonitzar a Súria un recital poètic conjunt amb Joan Margarit, dins del programa de la Festa de Sant Sebastià.

Presentació del recull poètic 'Cants d'amor a l'amor'
La Biblioteca Pública també va acollir la presentació del recull poètic 'Cants d'amor a l'amor' de Ramon Gómez. Es tracta d'una recopilació pòstuma d'aquest autor, fill de Ripoll, que va viure i treballar a Súria durant la dècada dels 1940-50. La presentació va anar a càrrec de les seves filles Laura i Angelina Gómez, i de la seva néta Montserrat Anda. Durant l'acte es va recordar la gran implicació de l'autor amb la vila i la seva participació molt activa en la vida cultural de l'època, especialment en el moviment teatral que es va desenvolupar al voltant del desaparegut Teatre Ateneu.

El llibre ha estat publicat amb l'objectiu que "perduri" el record del seu autor, que sempre va recordar els anys passats a Súria com "una etapa molt important de la seva vida", segons van explicar les seves filles i la seva néta. Alguns dels assistents a l'acte també en van explicar diferents anècdotes i vivències, destacant la seva qualitat humana i la seva inquietud cultural.

La regidora d'Educació i Cultura, Ana Pérez, es va referir a Ramon Gómez com un "amant de les arts, de la poesia i del teatre". En la presentació dels llibres 'Ecosistema' i 'Cants d'amor a l'amor' també hi eren presents l'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal.

El programa de Sant Jordi a Súria està organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, amb el suport de la Biblioteca Pública i de la Diputació de Barcelona, dins de les activitats del programa Súria Municipi Lector.
Arxivat a