L'Ajuntament normalitza la situació del local de l'AVV de les Escodines

Redacció
22 d'abril del 2015
Actualitzat a les 18:17h
Valentí Junyent i Carme Carrió es donen la mà després de signar el conveni.
Valentí Junyent i Carme Carrió es donen la mà després de signar el conveni. | AjM

Valentí Junyent i Carme Carrió es donen la mà després de signar el conveni. Foto: AjM


L'Ajuntament de Manresa i l'Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines van signar dimarts un conveni regulador de les condicions de la llicència d'ocupació temporal d'alguns espais del Casal de les Escodines per un període de 25 anys. L'acte de signatura va anar a càrrec de l' alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta de l'AVV Escodines, Carme Carrió. Els va acompanyar també regidor de Ciutadania, Barris, Serveis Urbans i Cultura, Joan Calmet.

L'AVV Escodines està instal·lada al Casal de les Escodines des de l'any 1975 i des d'aleshores desenvolupa un treball fonamental des de la proximitat i com agent cohesionador del barri, amb projectes com el Pla de Desenvolupament de les Escodines, les Enramades o la Biblioteca veïnal Jaume Perramon. Fins ara però, no s'havia signat cap conveni regulador que reconegués les condicions de la llicència d'ocupació dels espais que utilitza l'entitat veïnal en aquest equipament municipal.

L'entitat veïnal de les Escodines, a través del Pla de Desenvolupament Comunitari, treballa per fomentar la participació activa i la convivència ve&iu ml;nal, propiciant espais que facilitin les relacions interpersonals; enfortint el treball en xarxa que faciliti la detecció de situacions de risc o exclusió; fomentant l'educació i la cultura i les eines que millorin l'ocupabilitat; impulsant projectes socials d'atenció directa als col·lectiu necessitats; així com un munt d'accions de dinamització al servei del barri.

Un equipament municipal al servei de la ciutadania
El Casal de Les Escodines és un equipament de titularitat i gestió municipal cívico-cultural de proximitat, la seva finalitat com a equipament és la de ser un referent sociocultural de proximitat per a la població que ofereixi una programació estable i un conjunt de serveis que fomentin la participació ciutadana, el compromís, la responsabilitat, la creativitat i el creixement personal humà i col·lectiu de les persones.

Les funcions del Casal són la prestació d'infraestructures i recursos per a la realització d'activitats d'entitats culturals i ciutadanes; estímul i potenciació d'iniciatives culturals i populars que sorgeixin lliurement entre els grups i entitats organitzadores; difusió de les activitats socials i culturals d'interès general i que es realitzin dins de l'equipament i/o en el seu entorn; donar impuls com espai de trobada a iniciatives d'acció comunitària; i oferir una programació municipal socio-cultural.

Per tal de poder donar compliment a aquestes funcions, el Casal està dividit en espais que es destinen a diferents usos com ara : seu social d'entitats, aules taller, vestíbul/sala d'exposició, sala d'actes, punt d'accés a Internet, espais polivalents, auditori/espai polivalent , pati exterior i pati interior.

Aquest usos dels espais es divideixen en tres categories d'utilització: Espais d'ús exclusiu (reservat exclusivament per les activitats pròpies de les entitats que hi tinguin en el Casal la seva seu social); Espais d'ús preferent (destinats per a un ús específic i gestionat per una entitat, però susceptibles de cessió per altres usos en funció de l'agenda); i espais d'ús comú (espais polivalents i d'ús general en funció de l'agenda).

El Casal de les Escodines és un espai municipal al qual es poden adreçar les entitats per sol·licitar espais adreçats al desenvolupament d'activitats. Per a més informació, cal demanar informació al carrer Sant Bartomeu, (Escodines). Telèfon: 938 725 454. Correu electrònic : casalescodines@ajmanresa.cat

Horari d'atenció al públic: De dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores. Dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.