Sant Fruitós ho té tot a punt per celebrar Sant Jordi

La Biblioteca Municipal aprofitarà la diada per estrenar el seu pati exterior

Redacció
22 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:24h
Coincidint amb la diada de Sant Jordi, la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages estrenarà el seu pati exterior. I ho farà programant tot un reguitzell d'activitats dirigides a grans i petits. Tallers de manualitats de Sant Jordi, narració de contes o una exposició de llibres i novel·les són les propostes més destacades. A més, aquells ciutadans que encara no coneguin la Biblioteca Municipal podran participar en alguna de les visites guiades que es farà durant dijous a la tarda.

Paral·lelament, els centres educatius de la població també han fet diferents activitats durant tota aquesta setmana. A la Llar d'Infants Les Oliveres han organitzat diferents propostes adaptades a cada nivell: la representació de la llegenda de Sant Jordi a càrrec de les mestres; manualitats de roses, princeses, Sant Jordi i dracs; sortida pels carrers del poble a veure les paradetes de roses i llibres el dijous; instal·lació d'una biblioteca al vestíbul del centre i explicada de contes; i projecció d'imatges de la diada i dels seus elements més representatius.

El mateix dia de Sant Jordi, a l'escola Monsenyor Gibert muntaran paradetes a l'interior de l'escola amb llibres de segona mà i per només 1 euro, tots els infants s'emportaran un llibre a casa. I els alumnes més grans, de 5è i 6e, organitzen conjuntament amb l'AMPA la venda de roses.

Durant les tardes d'aquesta setmana, a l'escola Pla del Puig fan recitals i lectura de contes, llegendes i poemes per a les famílies. L'AMPA del centre ha organitzat el  6è Concurs de Dibuix de Sant Jordi, en el qual poden participar tots els alumnes, de P3 a 6è, en diferents categories. I demà, dia de Sant Jordi, es farà el lliurament dels premis. Durant tota la jornada, l'AMPA muntarà una parada de llibres i roses dins el recinte escolar.

Per últim, per celebrar Sant Jordi a l'Institut Gerbert d'Aurillac hi haurà el tradicional lliurament de premis del concurs literari i no hi faltarà l'esmorzar de germanor amb coca i xocolata. Demà també s'esperen, com cada any, la presència dels geganters i grallers de Sant Fruitós. Com a novetat, hi haurà un concurs sorpresa, diferent, entretingut i divertit, a l'entorn del drac en el qual participaran les diferents classes del centre.