El Bages celebrarà dissabte la seva primera Diada Castellera

Amb la participació dels Tirallongues de Manresa, els Salats de Súria, els Castellers de Santpedor i els Picapolls de la Gavarresa

Redacció
22 d'abril del 2015
Actualitzat a les 15:47h
Aquest proper dissabte, 25 d'abril, tindrà lloc la primera diada de colles castelleres de la comarca del Bages. L'actuació tindrà lloc a la Plaça Major de Manresa, a les 5 de la tarda. Hi prendran part els Tirallongues de Manresa, els Salats de Súria, els Castellers de Santpedor i els Picapolls de la Gavarresa.

La situació de creixement que viuen les colles castelleres al país també ha aarribat al Bages que, sense ser una comarca de tradició castellera, ja compta amb quatre colles dins del seu territori. Els primers foren els Tirallongues de Manresa, que ja compten amb 22 anys d'història, els Salats de Súria es formaren com a colla l'any 2008, els castellers de Santpedor varen fer el bateig l'any passat i els Picapolls de la Gavarresa ho faran aquest any. Tot plegat suposa molta gent de la comarca involucrada en el mon casteller. 

L'actuació, que es desenvoluparà en un to festiu, acabarà amb un Castell de germanor, on hi haurà un membre de cada colla a cada un dels pisos del castell, i amb un ball de polca multitudinari, la cançó que acostuma a tancar les actuacions castelleres.
Arxivat a