Gairebé 9 quilòmetres «verds» per a persones amb discapacitat

Amb diferents desnivells i amb una senyalització permanent aptes per persones amb dificultats físiques, psíquiques i sensorials

Redacció
21 d'abril del 2015
Actualitzat el 22 d'abril a les 14:31h
Presentació dels dos itineraris adaptats a l'Anella Verda.
Presentació dels dos itineraris adaptats a l'Anella Verda. | AjM

La capital del Bages posa en marxa els circuits inclusius que són recorreguts per la natura adaptats a persones amb qualsevol tipus de discapacitat i que compten amb una senyalització permanent. Concretament, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, ha presentat aquest dimarts dos itineraris ja existents a l'Anella Verda de Manresa que ha habilitat per fer-los accessibles.

El circuit circular està adreçat a persones amb mobilitat i consta de 3,86 quilòmetres i de139 metres de desnivell. Es tracta d'un itinerari circular amb sortida i arribada a la Torre Lluvià, passant pel gorg blau, pel tram empedrat restes antic camí romà o medieval, i la casa modernista la Morera.

L'altre itinerari, que és apte per handbikes i que després d'uns petits arranjaments també ho serà per cadires de rodes i joelettes, segueix el torrent de Rajadell en un recorregut d'anada i tornada de 5 quilòmetres en total i amb un desnivell de 83 metres, amb destí al Gorg blau.

L'empresa Batec Mobility, ha testejat el circuit i li ha donat el vist i plau. Batec Mobility és una empresa social creada per persones amb discapacitat i l'acció de la qual reverteix directament en aquest col·lectiu, fabricant productes que faciliten la mobilitat i donant feina a persones discapacitades per tal que el seu estil de vida s'equipari al de les persones sense discapacitat.

El projecte de circuits inclusius vol sumar capacitats entre diferents administracions i entitats amb l'objectiu d' apropar la natura a les persones amb dificultats físiques, psíquiques i sensorials a través de la pràctica de l'esport, corrent, caminant o en bicicleta. Per aquest motiu es projecta dissenyar itineraris adaptats a totes les comarques catalanes.

Així, es compta amb el treball de la Fundació Itinerarium, que són els promotors de la iniciativa i s'ocupen del disseny i la producció de la senyalització; la Diputació de Barcelona que s'encarrega del finançament; i els ens locals que porten a terme l'acondiciament del terreny i el finançament de la senyalització. A Manresa també hi ha col·laborat la Fundac ió Ampans amb una aportació econòmica per fer un arranjament d'una part del camí.

Les entitats participants en la inauguració són Althaia amb els grups de la Marxa Nòrdica, el CAP de la Sagrada Família, el Grup Pas a Pas de Fent Salut, Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa i la ONCE, a més de persones a títol individual.