UCFR expressa el seu rebuig als missatges racistes de PxC i SOM

Redacció
21 d'abril del 2015
Actualitzat el 22 d'abril a les 19:43h
Cartell de SOM enganxat al Bages.
Cartell de SOM enganxat al Bages. | SOM

Cartell de SOM enganxat al Bages. Foto: SOM


Unitat contra el feixisme i el racisme Bages (UCFR Bages) va mostrar el seu "contundent" rebuig als missatges racistes que Plataforma per Catalunya (PxC) i SOM Catalans han difós en diferents municipis del Bages. Des del moviment antifeixista es posa de manifest que els cartells distribuïts pels dos partits polítics, amb frases com 'Primer els de casa' o 'Més independència, menys immigració', només tenen per objectiu "fomentar l'odi vers la població immigrada i guanyar vots". Així mateix, indica que aquestes formacions xenòfobes "culpabilitzen als immigrants de les dificultats amb què es troben els ciutadans arran de la crisi i les retallades socials".
 
Per UCFR Bages, aquest tipus de discursos representen un perill per la pau i la convivència, i més en un moment en què "la por i la desconfiança" vers la població musulmana està creixent després dels atemptats ocorreguts a París contra el setmanari Charlie Hebdo. La xarxa antifeixista denuncia que els missatges que PxC i SOM han escampat pel Bages no mostren el més mínim respecte pels drets humans i remarca la necessitat de treballar per la igualtat de drets i la cohesió i justícia socials per fer-hi front. 

En aquest sentit assenyala que Catalunya i el Bages, com tots els pobles del món, "són fruit de múltiples processos migratoris, ja sigui com a receptors o emissors". Així recorda els catalans que van marxar a Amèrica, les persones que van venir d'altres punts de l'Estat o els milers de ciutadans que avui emigren a l'estranger a la recerca d'un lloc de treball. "El Bages sempre ha estat terra d'acollida i hem de mantenir ben viu aquest esperit", conclouen.