La cirurgia plàstica catalana se cita a Manresa

Redacció
20 d'abril del 2015
Actualitzat a les 14:56h
Jornada de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica a Althaia.
Jornada de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica a Althaia. | Althaia

La Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (SCCPRE) va organitzar dissabte a la sala d'actes de la Fundació Althaia, la Jornada d'Hospitals Comarcals, que va reunir més de cinquanta professionals de l'especialitat. La sessió es va dividir en tres taules rodones: Reconstrucció mamària, Tumors de pell i ferides cutànies, i Estètica, on es van aportar nous coneixements sobre diversos temes d'actualitat i es va generar debat entre els assistents. 

Estètica de la zona mamària amb teixit autòleg
Bona part dels continguts de la taula d'estètica es van centrar en l'àmbit mamari. En aquest sentit, el doctor Carlos del Cacho, de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell, va dictar una ponència sobre mastopèxia amb implants -elevar i millorar la forma de les mames caigudes-, on va destacar els avantatges d'utilitzar teixit propi en aquest procediment, sempre que la qualitat dels teixits ho permeti.

Per la seva banda, la doctora Ana Torres, de l'Hospital Quirón-Teknon de Barcelona, va explicar que, segons un estudi realitzat pel seu equip, gairebé la meitat de les dones entre 41 i 50 anys que pateixen les seqüeles de l'augment mamari, com la ruptura de la pròtesi, encapsulament, dolor, etc., opta per l'extracció de la pròtesi i pel lipofilling, que consisteix en l'extracció de greix d'una part del cos de la pacient i la posterior inserció a la mama.